Namazdan sonra nasıl dua edilir Diyanet?

İçindekiler:

  1. Namazdan sonra nasıl dua edilir Diyanet?
  2. Tesbihatta ne okunur?
  3. Teheccüt namazı ne zaman kılınır?
  4. Hanefi mezhebine göre tesbih namazı nasıl kılınır?
  5. Hayır Namazı Nasıl Kılınır?
  6. Peygamberimiz Duhâ namazını nasıl kılardı?
  7. Duha namazı farz mıdır?

Namazdan sonra nasıl dua edilir Diyanet?

"Farz namazı kıldığınız zaman, her bir farz namazdan sonra on defa: "Lâ ilâhe illellâhu vahdehû lâ şerîke lehü lehül mülkü ve lehül hamdü ve huve alâ kulli şeyin kadîrun." deyiniz. Böyle diyene bir köle azâd etmiş gibi ecir yazılır." (Buhârî, Ezan, 155) buyururlardı. Ya Rabbi, kıldığımız namazları kabul eyle!

Tesbihatta ne okunur?

NAMAZ SONRASI TESBİH DUASI (TESBİHAT) NASIL YAPILIR? "Allahumme entesselamu ve minkesselam, tebarekte ya zel celali vel ikram."denilir. ... İhtiyaçları gideren ve zararları yok eden yalnız yüce ve güçlü olan Allah'tır." Ayet el Kursi okunur.

Teheccüt namazı ne zaman kılınır?

Teheccüd (Gece) Namazı Ne Zaman Kılınır? Dinimize göre Teheccüd namazı yatsı namazından sonra ve de geceleyin kılınmaktadır. Bir süre uyuduktan sonrasında kişi gece boyunca yani sabah namazı vaktinin gelmesine kadar bu namazı kılınabilir.

Hanefi mezhebine göre tesbih namazı nasıl kılınır?

Tesbih namazı dört rekât olup şöyle kılınır: “Allah rızası için tesbih namazı kılmaya” diye niyet edilerek namaza başlanır. Sübhâneke'den sonra 15 kere “Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber” denir.

Hayır Namazı Nasıl Kılınır?

Namaza şöyle niyet edilir: "Yâ Rabbi, niyet ettim rızâi şerîfin için namaza. Beni afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhine mazhar eyle. Kasvet-i kalbden, dünya ve âhiret sıkıntılarından halâs eyleyip, saidler defterine kaydeyle." İki rek'atte bir selâm verilir.

Peygamberimiz Duhâ namazını nasıl kılardı?

DUHA NAMAZI KILINIŞI:

  1. 1. REKAT.
  2. "Niyet ettim Allah rızası için iki rekat Duha namazı kılmaya" diye niyet ederiz.
  3. "Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız.
  4. Sübhaneke'yi okuruz.
  5. Euzü-besmele çekeriz.
  6. Fatiha Suresini okuruz.
  7. Kur'an'dan bir sure okuruz.
  8. Rüku'ya gideriz.

Duha namazı farz mıdır?

Bayram namazını camide cemaatle kılamayanların, evlerinde iki veya dört rekât olarak duhâ/işrak (kuşluk) namazı niyetiyle nafile namaz kılmaları müstehabtır.