Mektup gönderi ücreti ne kadar?

İçindekiler:

  1. Mektup gönderi ücreti ne kadar?
  2. Sevgi ve saygılarımla nasıl yazılır?
  3. Saygılarımla dan sonra nokta mı virgül mü?
  4. E postada bilgi kısmına ne yazılır?

Mektup gönderi ücreti ne kadar?

PTT tarafından yapılan zamların ardından kart, telgraf ve mektup gönderme ücreti 2020 yılında 3 lira olarak uygulanmaya başlandı. Söz konusu rakamlar 2019 yılının Ekim ayına kadar 2 lira olarak ücretlendiriliyordu. Ekim ayında ilk olarak yüzde 20 oranında zam gelmiş söz konusu ücret 2 liradan 2,4 liraya yükseltilmişti.

Sevgi ve saygılarımla nasıl yazılır?

Saygılarımla” veya “Saygılar” en risksiz olanlardır ancak “en derin saygılarımla” ve “saygı ve sevgilerimle” gibi ifadeleri de kullanabilirsiniz. “Her şey gönlünüzce olsun”, “Sevgiler”, “En iyi dileklerimle” ve “Teşekkür ederim” biraz daha az resmi ancak yine de profesyonel kapanışlardır.

Saygılarımla dan sonra nokta mı virgül mü?

Hitaptan sonra mutlaka virgül konulur. Hitap adres kısmından sonra 3 aralık boşluk bırakılarak ve paragraf başı yapılarak yazılır. Mektubun metin kısmı bittikten sonra 2-4 aralık boşluk bırakılarak kağıdın ortasının sağ tarafına saygılarımla, veya saygılarımızla, ibaresi yazılır ve sonuna virgül konulur.

E postada bilgi kısmına ne yazılır?

Bir alıcının adresinin "Kime (to)" veya "Bilgi (cc)" kısmına yazılmış olması alıcı açısından bir fark yaratmaz. (Bazı e-posta programları, alıcının adresi "Bilgi" kısmına yazıldığında bu durumu bir simgeyi mesajın başlığına ekleyerek belirtiyor olabilir.