Trojan ile neler yapılabilir?

İçindekiler:

  1. Trojan ile neler yapılabilir?
  2. Backdoor trojan nedir?
  3. Glupteba trojan nedir?
  4. Trojan Win32 Tiggre plock nedir?
  5. Trojan Win32 CryptInject nedir?
  6. Trojan generic virüsü nedir?
  7. HEUR ne demek?
  8. Win32 Occamy C nedir?
  9. Truva atı kendini kopyalar mı?
  10. Bilgisayara zarar veren yazılımlar nelerdir?
  11. Spyware zararlı yazılım mıdır?
  12. Bilgisayarda casus yazılım olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Trojan ile neler yapılabilir?

Arka kapı Truva atı, kötü amaçlı kullanıcıların virüslü bilgisayarın kontrolünü ele geçirmesini sağlar. Yazarın virüslü bilgisayarda, dosya gönderme, alma, başlatma ve silme, veri görüntüleme ve bilgisayarı yeniden başlatma dahil olmak üzere istediği her işlemi yapmasına olanak tanır.

Backdoor trojan nedir?

Backdoor denilen zararlı yazılımlar genel itibariyle korsan için arka kapı oluşturmayı hedefleyen zararlı türleridir. Antivirüs veya IS yazılımları tarafından genelde duruma göre kolayca tespit edilebilmektedirler. Genel itibariyle sistemlerdeki güvenlik açıklarından yararlanırlar.

Glupteba trojan nedir?

Glupteba bir bakıma kötü amaçlı yazılım uygulamasıdır, Bu bilgisayar bozar zaman o kötü niyetli amacı vardır. Glupteba'nın temel amacı, bilgisayarınızın savunmasına girmek ve nüfuz etmektir, fark kalarak. ... Aynı zamanda diğer kötü amaçlı yazılım yüklemek ve kamera ve mikrofon üzerine dokunun olabilir.

Trojan Win32 Tiggre plock nedir?

Win32/tiggre! plock, parola çalan kötü amaçlı bir yazılımdır ve doğrudan bankacılık kimlik bilgilerini çalan bir virüstür.

Trojan Win32 CryptInject nedir?

Bu makalede, Trojan:Win32/CryptInject! ml 'nin anlamını ve bilgisayarınızdaki olumsuz etkisini kesinlikle bulacaksınız. Bu tür fidye yazılımları, bir hedef tarafından fidye parasının ödenmesini talep etmek için çevrimiçi dolandırıcılıklarla açıklığa kavuşturulan bir tür kötü amaçlı yazılımdır.

Trojan generic virüsü nedir?

Bu ailenin kötü amaçlı programları, verileri yok etmek, engellemek, değiştirmek veya kopyalamak veya bilgisayarların veya ağların performansını bozmak için kullanılır.

HEUR ne demek?

"Heur" virüsünün kelime anlamı sezgisel demektir. Bu tür virüslerin varlığı antivirüs programları tarafından algılanır, ama ne olduğu bilinmez. Bu nedenle bu programlar herhangi bir işlem yapamaz. [*] İlk belirtisi CTRL + ALT + DEL ' in kitlenmesi.

Win32 Occamy C nedir?

Truva:Win32 / Occamy.C Para Miner zararlı ihtiyaçları için enfekte PC kaynaklarını kullanmaya birincil işlevi ile görüntülenir. ... Enfekte bilgisayar sergiler genellikle sistem hataları ve diğer bazı istikrarsızlık sorunları. Yani, Eğer tehlikeli bir düşman ile uğraşmak zorunda olduğunu görüyoruz.

Truva atı kendini kopyalar mı?

Solucan da, diğer zararlı yazılımlar gibi, kendisini bir bilgisayardan diğerine kopyalamak için tasarlanmıştır; ancak bunu truvalardan farklı otomatik olarak yapar. Truva virüsü bilgisayara girdiğinde hangi programla girmişse o programın açılmasını bekler, program açılmazsa truva atı bilgisayarda aktifleşemez.

Bilgisayara zarar veren yazılımlar nelerdir?

Zararlı Yazılımlar

  • ZARARLI YAZILIMLAR. Zararlı yazımlar kullanıcı tarafından izin verilmeyen işlemler gerçekleştiren kötü amaçlı programlardır. ...
  • Bilgisayar Virüsleri. ...
  • Solucan. ...
  • Casus Yazılım. ...
  • Adware (Reklam Yazılımı) ...
  • Truva Atı (Trojan) ...
  • Botnetler. ...
  • Güncel Siber Tehditler.

Spyware zararlı yazılım mıdır?

Spyware ya da casus yazılım, kötü amaçlı kullanım için bilgisayarınızdan gizlice veri toplayan bir tür zararlı yazılım veya bilgisayar virüsü için kullanılan bir terimdir.

Bilgisayarda casus yazılım olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Casus Programı Anlamanın Kolay Yolu Enter tuşuna bastığınızda liste şeklinde alt alta sıralanmış bir kullanıcı listesi göreceksiniz. Bu liste bilgisayarı kullanan kişilerin listesidir. Eğer Support_388945a0 ifadesini görüyorsanız bilgisayarınızda bir casus program var demektir.