Saçkıran nedir nasıl oluşur?

İçindekiler:

  1. Saçkıran nedir nasıl oluşur?
  2. Saçkıran Nedir nasıl iyileşir?
  3. Saçkıran nedir nasıl tedavi edilir?
  4. Saçkıran Nedir ilk belirtileri?

Saçkıran nedir nasıl oluşur?

Saçkıran (alopesi areata), saç, kaş, kirpik ya da vücut tüylerinde dökülmeye neden olan otoimmün bir hastalıktır. Otoimmün hastalıklarda, bağışıklık sistemi yanlışlıkla vücudun bir bölümüne saldırır. Saçkıranda ise bağışıklık sistemi, kılların uzadığı saç ve kıl köklerine saldırır.

Saçkıran Nedir nasıl iyileşir?

Saçkıran hastalığı, tedavisi mümkün olan bir deri hastalığıdır. Tedaviye başlandığında ilk olarak saçkırana sebep olan yapıcı mantarları yok etmek hedeflenir. Bu işlemde genellikle mantar ilaçları olarak kullanılan toz, tablet veya krem şeklinde olan ilaçlarla mümkündür.

Saçkıran nedir nasıl tedavi edilir?

Saçkıran hastalığında erken tanı konulması çok önem taşır. Erken belirlenen hastalık tedavisinde steroid grubu ilaçlar kullanılmaktadır. Steroid ilaçlar çoğunlukla krem olarak uygulanmaktadır. Kremler ile uygulanan ilaç tedavisinin ardından cerrahi müdahalelerden de yararlanılabilir.

Saçkıran Nedir ilk belirtileri?

Saçkıran belirtileri karakteristiktir ve saçlı deride bir ya da birden fazla düzgün, oval ve tüysüz bölgelerle kendini gösterir. Etkilenen bölgedeki cilt sağlıklıdır ve ciltte iltihabi durum söz konusu değildir. Saç dökülmesi genellikle kafa derisinde başlar.