Emekli olunca maaş geri alınır mı?

İçindekiler:

  1. Emekli olunca maaş geri alınır mı?
  2. Ölüm aylığı maaşı ne kadar?
  3. Cezaevine giren kişinin emekli maaşı kesilir mi?
  4. Fazla ödenen maaş geri alınır mı?
  5. Ölüm aylığı başvurusu nereye yapılır?
  6. Hangi suçlarda emekli maaşı kesilir?
  7. Mahkum annesi maaş alabilir mi?
  8. Aile yardımı geri alınır mı?
  9. Istifa edince maaş geri ödenir mi?

Emekli olunca maaş geri alınır mı?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 164 üncü maddesi hükmü gereğince, aylıklar her ay başında peşin olarak ödenmektedir. Emekliye ayrılma veya ölüm halinde peşin ödenmiş bulunan bu aylıklar geri alınmamaktadır.

Ölüm aylığı maaşı ne kadar?

Sigortalının eşine bağlanacak ölüm aylığı sigortalı için hesaplanan aylığın % 50'sidir. Şayet sigortalının hak sahibi durumunda çocuğu yoksa hak sahibi eşine % 75 oranında aylık bağlanır. Çocukların her birine bağlanacak aylığın oranı ise % 25'dir.

Cezaevine giren kişinin emekli maaşı kesilir mi?

Emekli memurların maaşları, hapse girmeleri durumunda kesilmez. ... Görevde olan memurlar da haklarında tutukluluk veya mahkumiyet kararı almışlarsa da yaş ve hizmet koşullarını tamamladıkları sürece emekli olup maaşlarını alabilirler.

Fazla ödenen maaş geri alınır mı?

Söz konusu İçtihadı Birleştirme Kararı uyarınca; idarece memura yapılan haksız ödemelerin dava açma süresi içerisinde istenebileceği, bu süre geçtikten sonra ise ancak yokluk, açık hata, memurun gerçek dışı beyanı veya hilesi hallerinde ödemenin geri alınabileceği kabul edilmiş ve yerleşik idari yargı kararları da bu ...

Ölüm aylığı başvurusu nereye yapılır?

4(b) (BAĞ-KUR) kapsamındaki ölüm aylığı bağlama işlemleri için sigortalının dosyasının bulunduğu Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerimize Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesi ile müracaat edilmesi gerekir.

Hangi suçlarda emekli maaşı kesilir?

Şüpheli hizmet süresi düşüldüğünde prim gün sayısı düşer ve haliyle emekli olabilmesi için gerekli olan prim gün sayısı da düşmüş olur. Bu durumda emekli aylığı kesilir ve emekliliği iptal edilir.

Mahkum annesi maaş alabilir mi?

Mahkum aileleri maaş alabilmeleri için bazı yerlere başvuru yapmaları gerekmektedir. Fakat her eşi cezaevinde olana da bu yardım verilmesi gibi bir şey söz konusu değil. Bu yardımlar verilen koşullara uyuyorsa kişi yardım amaçlı maaş bağlanmaktadır.

Aile yardımı geri alınır mı?

Aile yardımı ödemesi, genellikle memurun beyanı üzerine ödeniyor ve aksi tespit edilene kadar da bu ödeme yapılmaya devam ediliyor. ... Aksi taktirde maaşınıza aile yardımı eklenmeye devam eder ve tespit edildiğinde ödenen aile yardımı tutarları sizden geri alınır.

Istifa edince maaş geri ödenir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Madde 164 hükmü gereği, memurlara aylıkları her ayın başında peşin ödenmekte, emekliye ayrılma ve ölüm hallerinde o aya ait peşin ödenen aylık, geri alınmamaktadır.