Dizel motor enjektör kaç km de değişir?

İçindekiler:

  1. Dizel motor enjektör kaç km de değişir?
  2. Dizel araçlarda enjektör ne işe yarar?
  3. Dizel araçlarda enjektör temizliği ne zaman yapılır?
  4. Enjektör arızası sonucu ne olur?
  5. Dizel motorlarda yanma nasıl olur?
  6. Dizel motorlarda ısıtma bujisi ne işe yarar?
  7. Enjektör tamiri ne kadar tutar?
  8. Enjektör Tikanirsa ne olur?

Dizel motor enjektör kaç km de değişir?

Enjektör arızalarının önüne geçmek için yapılacak olan şey, düzenli olarak enjektör temizliği yapmak. Araç eğer benzinli ise 40.000 km'de, dizel ise de 25.000 km ila 30.000 km arasında enjektör temizliğinin yaptırılması gerekmektedir.

Dizel araçlarda enjektör ne işe yarar?

Enjektörler devasa yükseklikteki yakıt basıncına dayanıklı cihazlardır. Bu yakıtı yüksek basınç kullanarak zerrecik haline silindirin içine püskürtür. Bu püskürtme işlemi de aracın en ufak hücresine dahi yakıt götürür. Bu sayede aracın çalışması için gerekli olan yakıt her bir alana dağılmış olur.

Dizel araçlarda enjektör temizliği ne zaman yapılır?

Bunları önlemek için yapılması gerekenlerden biri de enjektör temizliğidir. Aracınız benzinliyse, 40.000 km'de, dizelse 25.000- 30.000 km arasında yakıt enjektör temizliğini mutlaka yaptırın. Bu temizlik yakıt deposundaki mazotun tamamı bitmeden üzerine deponuzu doldurmanız olası sorunların önünü kapatacaktır.

Enjektör arızası sonucu ne olur?

Tıkalı Enjektör Zararları Motorda güç kaybı meydana gelir. ... Motor tekleme yaparak, sarsıntılı çalışır ve zaman zaman stop eder. Motor zaman zaman zor çalışır ya da hiç çalışmaz. Egzoz emisyon değerlerinde artış gözlenir.

Dizel motorlarda yanma nasıl olur?

Sıkıştırılan hava belirli bir basınç ve sıcaklığa ulaştığında, yüksek basınçlı enjektörden yakıt püskürtülür ve sıkışan sıcak havanın içerisinde yakıtın patlaması ile piston aşağı doğru iner. Sıkıştırılan havanın çok yüksek sıcaklıklara ulaşması sonucunda yanma kendiliğinden gerçekleşir.

Dizel motorlarda ısıtma bujisi ne işe yarar?

Fakat dizel motorun soğukken ilk çalıştırılmasında, hem motor hem de emilen hava soğuk olduğundan, sıkıştırma sonunda hava - yakıt karışımı yeterince ısınamaz ve motor çalışmaz ya da çok zor çalışır. Bunu önlemek için dizel motorlarda kızdırma bujisi kullanılır. Bu sisteme ısıtma sistemi denir.

Enjektör tamiri ne kadar tutar?

Dizel Enjektör Tamir Fiyatı Kaliteli dizel servislerinden hizmet alabilirsiniz. Dizel enjektör tamir fiyatı, 2.000 TL'den başlıyor ve 10.000 TL'ye kadar uzanabiliyor.

Enjektör Tikanirsa ne olur?

Tıkalı Enjektör Zararları Motorda güç kaybı meydana gelir. ... Motor tekleme yaparak, sarsıntılı çalışır ve zaman zaman stop eder. Motor zaman zaman zor çalışır ya da hiç çalışmaz. Egzoz emisyon değerlerinde artış gözlenir.