Araç leasing nedir?

İçindekiler:

  1. Araç leasing nedir?
  2. Leasing şirketleri ne iş yapar?
  3. Leasing penetrasyon oranı nedir?
  4. Leasing süresi bitince ne olur?

Araç leasing nedir?

Leasing bir araç kiralama yöntemidir. Genellikle işletmelerin tercih ettiği leasing, yatırım malı olarak kullanılan bir aracın, sözleşme süresi boyunca leasing firması tarafından belirlenen kiralama ücreti karşılığında aracı kiralayanın kullanım hakkı elde etmesini sağlayan bir finansman yöntemidir.

Leasing şirketleri ne iş yapar?

Leasing (finansal kiralama), bir yatırım malının mülkiyeti leasing şirketinde kalarak belirlenen kiralar karşılığında kullanım hakkının kiracıya verilmesi ve sözleşmede belirtilen sözleşme süresi sonunda mülkiyetinin kiracıya geçmesini sağlayan bir finansman yöntemidir.

Leasing penetrasyon oranı nedir?

Bir malın yatırımcı tarafından satın alınması yerine bir leasing şirketi tarafından alınıp yatırımcıya belirli bir dönem kiralanmasına leasing denir. ... İşlem hacmine göre, Türk leasing sektörü global pazarda 18.sırada yer alırken, sektörde penetrasyon oranının ortalama %5 olduğu görülmektedir.

Leasing süresi bitince ne olur?

Finansal Kiralama sözleşmeleri sona erdiği zaman söz konusu mal kiralayan şirketin mülkiyetinde olduğu için iade edilmesi gerekmektedir fakat çoğu zaman süre bitince kiracıya bir alım hakkı tanınmaktadır ve muhtemelen de bu konu sözleşmede söz konusu edilir ve sözleşme sonunda az bir bedelle kiracıya satılır.