Bir dönemde en fazla kaç AKTS alınabilir Beykent Üniversitesi?

İçindekiler:

  1. Bir dönemde en fazla kaç AKTS alınabilir Beykent Üniversitesi?
  2. Beykent Üniversitesi eğitim öğretim dili nedir?
  3. Yüksek Onur Öğrencisi agno kaç olmalı?
  4. Mezuniyet başarı notu en az kaç?
  5. Mezuniyet başarı notu en az kaç olmalı?
  6. Teorik derslere katılım mecburiyeti yüzde kaç?
  7. Beykent Üniversitesi ingilizce hazırlık zorunlu mu?
  8. Isteğe bağlı hazırlık ücretli mi?
  9. Üniversitede ortalama kaç altında olursa sınıfta kalınır?
  10. Mezuniyet başarı notu 4 üzerinden kaç olmalı?
  11. Üniversitede eğitim öğretim 1 yarıyıl en az kaç gün olmalıdır?
  12. Teorik ve uygulama derslerinde devamsızlık hakkı oranı nedir?
  13. Beykent Üniversitesi hazırlık sınıfı zorunlu mu?
  14. Ingilizce hazırlıkta devam zorunluluğu var mı?
  15. Isteğe bağlı ingilizce hazırlık ne demek?

Bir dönemde en fazla kaç AKTS alınabilir Beykent Üniversitesi?

Öğretim planları; önlisans düzeyi için toplam 120 AKTS kredisi, dört yıllık lisans düzeyi için toplam 240 AKTS kredisi, beş yıllık lisans düzeyi için toplam 300 AKTS kredisi, Page 3 altı yıllık lisans düzeyi için toplam 360 AKTS kredisi olacak şekilde düzenlenir ve öğrenciye 30'ar AKTS kredilik yarıyıllar halinde ...

Beykent Üniversitesi eğitim öğretim dili nedir?

3) Hazırlık öğretimi ücrete tabidir. ... 5) Üniversitenin eğitim-öğretim dilinin Türkçe olduğu lisans/ön lisans programına kayıt yaptıran öğrenci, ayrıca, talep ettiği takdirde, Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı eğitim-öğretim ücretini ödemek koşuluyla, İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfına devam edebilir.

Yüksek Onur Öğrencisi agno kaç olmalı?

(3) Yabancı dil hazırlık programında geçen süre hariç, önlisans ve lisans programlarını dört normal eğitim öğretim süresi içerisinde tamamlayarak mezuniyet durumuna gelen öğrencilerden mezuniyet transkriptinde AGNO'sı 3,50 ve daha yüksek olan öğrenci yüksek onur öğrencisi; en az 3,00-en çok 3,49 olan öğrenci ise onur ...

Mezuniyet başarı notu en az kaç?

Ders Geçme ve Sınıf Geçme: a) Yüksek Lisans Programında; 1- Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim -Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ndeki not sistemine göre ders geçme notu en az DC (60 - 69) = 1,50, mezuniyet için genel not ortalaması ise en az 4,00'lü not sisteminde 2,00-üstü olmalıdır.

Mezuniyet başarı notu en az kaç olmalı?

Ders Geçme ve Sınıf Geçme: a) Yüksek Lisans Programında; 1- Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim -Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ndeki not sistemine göre ders geçme notu en az DC (60 - 69) = 1,50, mezuniyet için genel not ortalaması ise en az 4,00'lü not sisteminde 2,00-üstü olmalıdır.

Teorik derslere katılım mecburiyeti yüzde kaç?

Bir yarıyıl içinde; yabancı dil hazırlık sınıfı derslerine %85, diğer programların teorik derslerine %70, uygulamalı derslere %80 devam zorunluluğu vardır.

Beykent Üniversitesi ingilizce hazırlık zorunlu mu?

MADDE 19- 1) Üniversite'nin eğitim-öğretimi tamamen ve/veya en az yüzde 30 yabancı bir dilde yapılan lisans/önlisans programlarında Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı zorunludur.

Isteğe bağlı hazırlık ücretli mi?

İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programı ücretli midir? İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık programı ücretsizdir, ancak öğrencilerimizin kayıtlı oldukları Fakülte, Yüksekokul veya Meslek Yüksekokulunun öğrenim ücreti yükümlülüğünü yerine getirmeleri gerekir.

Üniversitede ortalama kaç altında olursa sınıfta kalınır?

Genel not ortalaması birinci sınıfın sonunda 1,50-1,99 olan, ikinci sınıfın sonunda 1,70-1,99 olan, üçüncü sınıfın sonunda 1,80-1,99 arasında olan öğrenciler koşullu başarılı olarak bir üst sınıfa geçebilirler. Ancak mezuniyetleri için en az 2,00 genel not ortalaması sağlamakla yükümlüdürler.

Mezuniyet başarı notu 4 üzerinden kaç olmalı?

(2) Mezuniyet genel ağırlıklı not ortalaması 4,00 üzerinden hesaplanır ve öğrenim durumu belgesi üzerinde belirtilir. Lisans ve önlisans diploması verilebilmesi için öğrencinin genel not ortalamasının en az 2,00 olması gerekir.

Üniversitede eğitim öğretim 1 yarıyıl en az kaç gün olmalıdır?

MADDE 7 – (1) Üniversitede eğitim-öğretim, sınıf geçme veya ders geçme esaslarına göre yapılır. Ders geçme esası uygulanan birimlerde eğitim-öğretim dönemi, güz ve bahar yarıyıllarından oluşur. Her bir yarıyıl en az 70 iş gününden oluşur.

Teorik ve uygulama derslerinde devamsızlık hakkı oranı nedir?

b) Teorik ve uygulamalı olarak işlenen derslerde, teorik ve uygulamalar için ayrı, ayrı devamsızlık hakkı uygulanır. Bir dersin teori ders saatinin % 30 un dan, uygulama ders saatinin % 20 sin den fazla devamsızlık yapan öğrenci, bu dersten devamsızlıktan kalmış sayılır ve sınav hakkını kaybeder.

Beykent Üniversitesi hazırlık sınıfı zorunlu mu?

MADDE 19- 1) Üniversite'nin eğitim-öğretimi tamamen ve/veya en az yüzde 30 yabancı bir dilde yapılan lisans/önlisans programlarında Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı zorunludur.

Ingilizce hazırlıkta devam zorunluluğu var mı?

Yabancı Dil Hazırlık sınıfında devam zorunluluğu vardır ve ilk ders gününden itibaren devam kayıtları alınmaktadır. ... Toplam 60 ders saati devamsızlık limitini aşan öğrenciler dönem sonunda uygulanan Dönem Sonu Sınavına girme hakkını kaybederler ve ilgili yarıyılın derslerini tekrar almak zorunda kalırlar.

Isteğe bağlı ingilizce hazırlık ne demek?

İsteğe bağlı İngilizce hazırlık” ise %100 Türkçe eğitim veren bölüm öğrencilerinin aldığı zorunlu olmayan hazırlık programıdır. 4. ... Şahsen kayıt yaptıranlar ise üniversiteye önkayıt işlemleri sırasında isteğe bağlı hazırlık okumak istediğini belirterek isteğe bağlı hazırlık eğitimi alabilirler.