2 boyutlu ve 3 boyutlu ne demek?

İçindekiler:

  1. 2 boyutlu ve 3 boyutlu ne demek?
  2. Ruhsal boyut nedir?
  3. Boyut ne demektir?
  4. Boyut değişimi nedir?
  5. Sosyal boyut ne demek?
  6. Roman ebat ne demek?
  7. Ebatlar mı ebat mı?
  8. Ebadında ne demek?
  9. Ebat ne demek TDK?
  10. Sema kelimesi ne anlama gelir?
  11. Kıyafette tek ebat ne demek?

2 boyutlu ve 3 boyutlu ne demek?

2 boyutlu cisimler eni ve boyu olan şekillerdir. Geometrik şekillerden örnek verecek olursak, kare, dikdörtgen, üçgen gibi şekiller 2 boyutludur yani, sadece eni ve boyu vardır. 3 boyutlu cisimler en, boy ve yüksekliği olan cisimlerdir.

Ruhsal boyut nedir?

Spiritüel boyutu ele aldığımızda bilmeliyiz ki o ruhsallığın, maneviyatın, derin sevinç hissinin ve huzurun deneyimlendiği tinsel bir boyuttur. İnsanın metafizik boyutlarına çıkması, iç huzuruna kavuşmasıdır. ... Yani ruhsal boyutta olan bir insan maddenin, bedenin derinliklerine bakabilen, görebilen bir insandır.

Boyut ne demektir?

a. 1. Bir cismin herhangi bir yöndeki uzantısı. Doğruların, yüzeylerin veya cisimlerin ölçülmesinde ele alınan üç doğrultudan uzunluk, genişlik ve derinlikten her biri, buut: “Boyutları da çok farklı, ince uzun bir dergi.” -A. ...

Boyut değişimi nedir?

boyut değişimi ne demek? Isıl işlem ya da yüzey işlemi sırasında, ısıl, kimyasal ya da dönüşümsel nedenlerle, parçaların boyutlarında görülen değişim.

Sosyal boyut ne demek?

Sosyal Boyut kavramı, genel anlamda, ―yükseköğretime erişen, yükseköğretime katılan ve yükseköğretimi tamamlayan öğrenci gruplarının toplumların çeşitliliğini yansıtması hedefi‖ne ulaşma sürecidir.

Roman ebat ne demek?

Roman ebatı, bir romanın ciltlerinin sayısına göre fazlalığıdır.

Ebatlar mı ebat mı?

Boyut, boyutlar anlamına gelir. Arapçadan dilimize geçen bu kelime ek aldığında genellikle ebatlar şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı ebat şeklinde olmalıdır.

Ebadında ne demek?

1. boyutlarında, çapında, ölçüsünde, büyüklüğünde.

Ebat ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre Ebat kelimesinin anlamı: Boyut.

Sema kelimesi ne anlama gelir?

Sema Arapçadan gelen ve çok uzun yıllardır Türkçede kullanılan en güzel isimler arasında bulunuyor. Kız çocuklar için kullanılan bu ismin Türkçe karşılığı olarak yani anlamı, 'Gökyüzü' şeklinde tanımlanıyor.

Kıyafette tek ebat ne demek?

Tek boyut - esnek, elastik malzemelerden yapılmış şeyler. Ek olarak, bu aynı zamanda kesilmiş ve açık tasarımları nedeniyle yalnızca belirli rakamlar için uygun olmayan giysileri de içerir. Buna göre, bu ebat üreticiyi farklı hacimler için birçok şey dikmek zorunda bırakmaz.