Sinekler neden hep beni ısırıyor?

İçindekiler:

  1. Sinekler neden hep beni ısırıyor?
  2. Sinek hangi renk ışığa gelmez?
  3. Sinek nasıl yok edilir?
  4. Evdeki sinekleri nasıl yok ederiz?
  5. Küçük kara sinekleri nasıl yok edebiliriz?
  6. Kil kurduna sarimsak iyi gelir mi?

Sinekler neden hep beni ısırıyor?

1- Vücut ısısı ve ter Karbondioksit, laktik asit, ürik asit, amonyak ve terinizdeki birçok bileşen sivrisinekleri size yönlendirir. Uyurken terlemeniz ya da dışarıdaysanız üzerinizde kurumuş olsa bile terlemiş olmanız sizi ve sivrisinekleri bir şekilde buluşturacaktır.

Sinek hangi renk ışığa gelmez?

Yeni çalışma gündüz ısıran sivrisineklerin, özellikle de döllenmiş yumurtaları için kan emmesi gereken dişilerin, gün boyu dalga boyu ne olursa olsun ışıktan hoşlandığını gösterdi. Bunun aksine gece ısıran türler gün boyu UV ışığından ve mavi ışıktan uzak duruyor.

Sinek nasıl yok edilir?

Bir şişeye ya da kavanoza biraz elma sirkesi koy ve ağzını streç filmle kapat. Streç filmi yerine sabitlemek için lastik bant kullan. Meyve sineklerinin sirke kokusunu alıp içeriye girmesi için streç filmde küçük bir delik aç. Sinekler kaçamayacak ve sirkenin içinde boğulacaktır.

Evdeki sinekleri nasıl yok ederiz?

Bir litre suyun içine 40-50 damla limon suyu damlatın. Oda spreyi kabıyla evinizin her yerine bu karışından sıkın. Hem oda spreyi hem de sineklerin kaçacağı doğal bir çözüm olacaktır. Ufak bir kavanoza bir parça tatlı meyvekoyun ve streç filmle kapatın.

Küçük kara sinekleri nasıl yok edebiliriz?

- Öncelikle bir kasenin yarısına kadar sirke koymakla başlayalım. Sirkeyi yarısına kadar koyduğunuz kasenin ağzını streç filmle kapatınız. Tam merkezinde küçük bir delik açınız. Sinekler sirkenin kokusuna dayanamayıp, delikten içeri girecektir.

Kil kurduna sarimsak iyi gelir mi?

Kıl kurdu bitkisel çözümü denildiğinde, sirkeden sonra akla ilk gelen seçenek sarımsaktır. Eğer yapabiliyorsanız, kıl kurdu şikayetleri tamamen ortadan kaybolana kadar her gün birkaç diş sarımsak çiğneyebilirsiniz. Sarımsak çiğnemek size göre değilse, yemeklerinize bol miktarda sarımsak ekleyebilirsiniz.