2021 Bilsem sınavı başvuruları ne zaman?

İçindekiler:

  1. 2021 Bilsem sınavı başvuruları ne zaman?
  2. Bilim Sanat sınavı nasıl olur?
  3. 1 sınıf bilsem nedir?
  4. Bilsem nereye bağlı?
  5. Bilsem hangi ilçelerde var?
  6. Bilsem bireysel değerlendirme ne demek?
  7. Bilsem sınavı kaç sorudan oluşur?

2021 Bilsem sınavı başvuruları ne zaman?

BİLSEM SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK 2021? BİLSEM grup tarama sınavları tamamlandı. Kayıt hakkı elde eden öğrencilerin isimleri 26 Şubat 2021'de açıklanacak. Kayıtlar da 5-7 Mayıs 2021 tarihlerinde alınacak.

Bilim Sanat sınavı nasıl olur?

Her ilde bulunan Bilim ve Sanat Merkezi tarafından tarih ve saat belirlenir. Bireysel değerlendirmenin içinde; müzik yeteneği, genel zihinsel ve görsel sanatlar alanları içinde ayrı ayrı sınav uygulaması yapılır. Son olarak bu sınavdan da başarılı olan öğrenci Bilim ve Sanat Merkezi'ne kayıt olur.

1 sınıf bilsem nedir?

BİLSEM, belirli yeteneklere sahip olan öğrencilerin daha etkili eğitim almalarına ve bu sayede yeteneklerini daha kolay bir şekilde ortaya koyabilmelerine olanak sağlayan kurumdur. Özel yetenekli olarak tanılanan bu öğrenciler, BİLSEM sınavı ile belirlenmektedir.

Bilsem nereye bağlı?

Bilim ve Sanat Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlıdır.

Bilsem hangi ilçelerde var?

Listemizin altında çocukları Bilim sanat merkezlerinde nelerin beklediğini, nasıl bir eğitim alacaklarını da görebilirsiniz.

  • Adana Bilsem.
  • Adıyaman Bilsem.
  • Afyon Bilsem.
  • Ağrı Bilsem.
  • Amasya Bilsem.
  • Ankara Bilsem.
  • Antalya Bilsem.
  • Artvin Bilsem.

Bilsem bireysel değerlendirme ne demek?

Zihinsel alandan aday gösterilen öğrenciler için zeka testi yapılırken, resim ve müzik için ise bireysel değerlendirme yapılır. Bu değerlendirmelerde başarılı olan öğrenciler Bilsem'li olurlar.

Bilsem sınavı kaç sorudan oluşur?

Sorulara cevap arıyorsanız aşağıdan doğru ve yanlış sayınızı girin kazanıp, kazanmadığınızı öğrenin. Bilsem sınavında doğrular yanlışları götürmez. Bilsem sınavından geçmek için her sınıf için yapılması gereken doğru sayısı farklıdır. Bilsem sınavında 1. sınıflara 60, 2 ve 3. sınıflara da 70 soru sorulmaktadır.