Testis fıtığı Nasıl Anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Testis fıtığı Nasıl Anlaşılır?
  2. Çocuklar da fıtık nasıl anlaşılır?
  3. Erkek Cocugunda fıtık nasıl anlaşılır?
  4. Bebeklerde kasık fıtığı Nasıl Tedavi Edilir?
  5. Testislerde fıtık olur mu?
  6. Ağlamak fıtık yapar mı?
  7. Bebeklerde kasık fıtığı kendiliğinden geçer mi?
  8. Erkeklerde fıtık neden olur?
  9. Erkeklerde kasık fıtığı nerede olur?

Testis fıtığı Nasıl Anlaşılır?

Kasık fıtığının en sık görülen belirtisi kasık bölgesindeki ve testislerdeki şişliktir. Şişlik bölgesinde ağrı ve yanma olabilir. Karın içi basıncının arttığı durumlarda şikayetler artar, yatınca azalır.

Çocuklar da fıtık nasıl anlaşılır?

Çocuklarda kasık fıtıklarını anlamak için hekim muayenesi yeterli oluyor. Fıtıklar genellikle elle yapılan muayene sonrasında kolaylıkla anlaşılıyor. Çocukların kasık kısmındaki şişlik açıkça kendini belli ediyorsa organları karnın içine iterek fıtık olup olmadığı kolaylıkla teşhis edilebiliyor.

Erkek Cocugunda fıtık nasıl anlaşılır?

Çocuğunuzda kasık fıtığı olduğunda, genellikle kasık veya skrotumda şişlik görebilirsiniz. Çıkıntı genellikle gelir ve gider. Ağlama, öksürme ve ıkınma gibi hareketlerde bu şişlik belirginleşir ve elle itildiğinde kaybolur. Çocuğunuz uyurken veya dinlenirken gece boyunca kaybolabilir veya küçülebilir.

Bebeklerde kasık fıtığı Nasıl Tedavi Edilir?

Tek tedavi ameliyatla onarılmasıdır. Kasık fıtığı, tanı konulduğunda ameliyat edilmelidir. Tedavi için beklenmesi gereken bir yaş sınırı yoktur. Operasyona engel bir durum yoksa doğumdan itibaren görüldüğü zaman yapılmalıdır.

Testislerde fıtık olur mu?

Normal şartlarda testisler doğumdan sonra kasık kanalından testis torbasına doğru aşağıya iner ve kanal kapanır. Kapanmadığı veya zayıf olduğu durumlarda ise fıtık meydana gelebilir.

Ağlamak fıtık yapar mı?

Bu şişlik kabızlık, ağlama gibi karın içi basıncını artıran durumlarda ortaya çıkar. Bu nedenle aileler çocuklarının ağlama nedeniyle fıtık olduğuna dair yanlış bir kanıya kapılabilirler. Aksine çocuklar ağladıkları için fıtık olmazlar; fıtık oldukları için ağlarlar.

Bebeklerde kasık fıtığı kendiliğinden geçer mi?

Zamanında müdahale edilmediğinde ölüme dahi neden olabilen bebeklerdeki kasık fıtığı rahatsızlığı, doğru teşhis ve tedaviyle tamamen ortadan kalkabiliyor.

Erkeklerde fıtık neden olur?

Kasık fıtığının en çok erkeklerde görülmesinin sebebi ise erkeklerin kasık kanalının doğumsal olarak kadınlara göre daha zayıf olmasıdır. Normal şartlarda testisler doğumdan sonra kasık kanalından testis torbasına doğru aşağıya iner ve kanal kapanır. Kapanmadığı veya zayıf olduğu durumlarda ise fıtık meydana gelebilir.

Erkeklerde kasık fıtığı nerede olur?

Fıtığın görüldüğü bölgeler çoğunlukla karın duvarının zayıf olduğu yerlerdir. Kasık fıtığında karın içi organlarından birinin, çoğunlukla bağırsağın bir kısmının, kasık kısmında yer alan karın zarı duvarının zayıf bir noktasından dışa doğru cilt altından çıkmasıdır.