Abdallar diye kime denir?

İçindekiler:

  1. Abdallar diye kime denir?
  2. Abdalların soyu nereden geliyor?
  3. Abdallar Türk mü?
  4. Abdallar Müslüman mı?
  5. Abdal Musa Alevi mi?
  6. Abdal Müslüman mı?
  7. Abdal Musa Hazretleri kimdir?

Abdallar diye kime denir?

Dünya ilgilerinden kurtularak kendisini Allah yoluna adayan ve ricâlü'l-gayb diye adlandırılan evliya zümresi içinde yer alan sûfî veya erenler hakkında kullanılır. İmam Şâfiî ve İmam Buhârî'nin de abdal sözünü, beğendikleri kişiler için bir takdir ifadesi olarak kullandıkları rivayet edilir. ...

Abdalların soyu nereden geliyor?

Tarihi kaynaklar, Anadolu Abdallarının Orta Asya'dan İran ve Azerbaycan yoluyla Anadolu'ya geldiklerini belirtmektedir. Buna en önemli kanıt “Tahmasb Tezkiresi”dir. Buna göre Abdalların Horasan civarında bir Türkmen kabilesine mensup oldukları anlaşılmaktadır. ... Abdallar; Alevî-Bektaşi geleneğinden gelmektedirler.

Abdallar Türk mü?

Bir Oğuz-Türkmen yani Türk topluluğu olan Abdallar, Dede Korkut, kopuz geleneğinin Anadolu'daki temsilcileridirler.

Abdallar Müslüman mı?

Müslüman değildirler. İslamiyetle ilgileri alakaları yoktur.

Abdal Musa Alevi mi?

Abdal Musa (Abdal Musa Sultan'da denir) 14. yüzyılda yaşamış olan Türk ereni. Ahmed Yesevi dervişlerinden Alevî Türkmen şeyhi olan Pîr-i Horasan Hacı Bektaşi Veli'nin Alevî-Bektaşî Tarikatının mensubudur.

Abdal Müslüman mı?

Müslüman değildirler. İslamiyetle ilgileri alakaları yoktur.

Abdal Musa Hazretleri kimdir?

Anadolu'nun ünlü erenlerinden ve ermişlerinden olan Abdal Musa Sultan, aynı zamanda ünlü bir ozan ve düşünürdür. Aslen Horasan'lı dır. Azerbaycan'ın Hoy kasabasına gelmiş ve bir süre orada yaşamış olduğundan, "Hoylu' olarak tanınmıştır. Hacı Bektaş Veli'nin amcası Haydar Ata'nın oğlu, Hasan Gazi'nin oğludur.