Personel puantaj işlemleri nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Personel puantaj işlemleri nasıl yapılır?
  2. Muhasebede puantaj nedir?
  3. SGK puantaj kaydı nedir?
  4. Eksik gün bildirimi hangi hallerde verilir?

Personel puantaj işlemleri nasıl yapılır?

Puantaj cetvelini oluştururken önce işçilerin ad ve soyadlarını teker teker girmeniz gerekir. Her bir işçi için kendine ait aylık satırı bulunur. İşçinin her bir aylık dönemi içinde günler tek tek görünür. Günlerin altındaki kutucuklara işçinin geldiği ve gelmediği her gün teker teker işaretlenir.

Muhasebede puantaj nedir?

Puantaj, bir firmadaki çalışanların saat ya da gün bazında hak edişlerini doğru şekilde hesaplamak için kullanılan sistemdir. Şirketler tarafından tutulan, personel bazındaki çalışma süresi kayıtlarına puantaj takibi veya işçi puantajı adı verilir. ... Genel amaç, mesainin saat veya gün üzerinden hesabını sağlamaktır.

SGK puantaj kaydı nedir?

Puantaj, bir işletmede çalışanların saat ya da gün bazında çalışma sürelerinin kayıt altında tutulması ve raporlanmasıdır. Farklı sektörlerde farklı şekillerde kullanılan puantaj, temel olarak mesainin saat üzerinden hesaplanmasıdır.

Eksik gün bildirimi hangi hallerde verilir?

SGK eksik gün bildirimi işçinin 30 günden az çalışması durumunda işveren tarafından SGK'ya yapılan sebep bildirimidir. İşverenin eğer iş yerinde çalışan sayısı 10 dan az ise eksik gün bildirimini yapması zorunludur.