Ihlamurun kalorisi var mı?

İçindekiler:

  1. Ihlamurun kalorisi var mı?
  2. Ihlamur çayı nasıl hazırlanır?
  3. Ihlamurla ne karıştırılır?
  4. Ihlamur çayının içine neler katılır?

Ihlamurun kalorisi var mı?

1 Porsiyon (Orta) Ihlamur Çayı 15,18 kaloridir. Ihlamur Çayı içeriğinde 3,07 Karbonhidrat(g), 0,23 Protein(g), 0,42 yağ(g), 1,12 lif(g), 6,84 Sodyum(mg), 27,93 potasyum(mg), 52,83 Kalsiyum(mg), 4,58 A Vitamini(ui), 0,00 C Vitamini(mg), 1,20 ve Demir barındırır. Ihlamur Çayı kalorisi ve besin değerleri…

Ihlamur çayı nasıl hazırlanır?

Ihlamur nasıl demlenmeli merak ediyorsanız, bu işlem oldukça basittir. Kaynar suya atacağınız bir tutam ıhlamuru 5-10 dakika aralığında ağzı kapalı bir şekilde demledikten sonra tüketebilirsiniz. Ihlamuru hazırlarken, yaprak ve çiçekleri ateş üstünde kaynatmadan tutmalısınız.

Ihlamurla ne karıştırılır?

Ihlamur çayınızı servis ederken içine bir çay kaşığı bal ekleyebilir ve limon suyu ilave edebilirsiniz. Ancak özellikle balı mutlaka sonradan eklemeniz gerektiğini unutmayın. Zira bal belli bir derecenin üzerinde doğallığını ve besleyiciliğini kaybeder. Bu şekilde demleyeceğiniz ıhlamur çayının birçok faydası vardır.

Ihlamur çayının içine neler katılır?

Öncelikle ıhlamur çayı için ihtiyacınız olan malzemelere bir bakalım: Yapraklı ve çiçekli ıhlamur çayı, elma, su, limon, bal. Ihlamur çayını bir demlikte, cezvede ya da french press'te demleyebilirsiniz. Kaç bardak çay yapacaksanız demleme kabınıza o kadar tutam ıhlamur ekleyin.