Plazma kinetik ameliyatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Plazma kinetik ameliyatı nasıl yapılır?
  2. Prostat TUR ameliyatı ne kadar sürer?
  3. Bipolar TUR ne demek?
  4. Kinetik yöntem nedir?
  5. Lazer ile prostat ameliyatı nasıl yapılır?
  6. Tur işlemi nedir?
  7. Tur tedavisi ne demek?
  8. Bipolar enerji nedir?
  9. Üroloji tur ne demek?
  10. Tur P komplikasyonları nelerdir?
  11. Lazerle prostat ameliyatı olur mu?
  12. Tur işlemi nasıl yapılır?

Plazma kinetik ameliyatı nasıl yapılır?

Ameliyat, Plazmakinetik TURP (TransUretral Resection of Prostate ifadesinin kısaltmasıdır;anlamı:prostatın uretral yoldan çıkarılması) yöntemi ile yapıldığı zaman, alt idrar yolundan teleskopik, ince metalik bir boru ile girilir.Plazmakinetik özellikte elektrik enerjisi kullanılarak prostat dokusu ince parçalar halinde ...

Prostat TUR ameliyatı ne kadar sürer?

Ameliyat genellikle 1-2 saat sürer. Ameliyat sonrasında penisinizden idrar kanalı aracılığıyla mesanenize takılmış bir sonda ile çıkarsınız. Sonda bir süre kanama kontrolü amacıyla bacağınıza bağlı olarak bırakılabilir. Sondaya bağlı 2 torba bulunur.

Bipolar TUR ne demek?

TUR prostat (P) yani prostatın transüretral (üretradan geçerek) rezeksiyonu (kesilip çıkarılması); iyi veya kötü huylu prostat büyümesine bağlı işeme zorluğu olan hastalara uygulanır. Genel ya da spinal anestezi kullanılır.

Kinetik yöntem nedir?

Halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen bu yöntemle prostat, penisten girilip ağrısız ve acısız bir şekilde parça parça alınır yada buharlaştırılarak temizlenir. Plazma kinetik yöntemle ameliyat sırasında çıkarılan dokunun iyi yada kötü huylu olduğunu anlamak için patolojiye (doku incelemesine) gönderilir.

Lazer ile prostat ameliyatı nasıl yapılır?

Bu işlem herhangi bir kesi yapılmadan idrar kanalından bir endoskop vasıtasıyla girilerek yapılmaktadır. Lazer yardımıyla kapsülünden ayrılan prostat dokusu daha sonra idrar torbasının içinde çok küçük parçalara ayrılarak dışarı alınmaktadır.

Tur işlemi nedir?

TUR” ameliyatlarında kapalı yöntemle hastanın idrar kanalından girilir ve prostat herhangi bir enerji kaynağı kullanılarak özel geliştirilmiş aletler ile parça parça kesilerek dışarı çıkartılır. Kullanılan enerji kaynağı monopolar veya bipolar olabilir. Monopolar sistemlerde hastanın vücudundan elektrik akımı geçer.

Tur tedavisi ne demek?

TUR” ameliyatlarında kapalı yöntemle hastanın idrar kanalından girilir ve prostat herhangi bir enerji kaynağı kullanılarak özel geliştirilmiş aletler ile parça parça kesilerek dışarı çıkartılır. Kullanılan enerji kaynağı monopolar veya bipolar olabilir. Monopolar sistemlerde hastanın vücudundan elektrik akımı geçer.

Bipolar enerji nedir?

Bipolar bozukluk, veya iki uçlu duygudurum bozukluğu, adından da anlaşıldığı gibi insanın ruh halinde iki uç arasındagidip gelme durumudur. Yani hem depresyon yaşanması hem de “mani” adıyla bilinen yüksek enerji seviyesi (hızlı düşünce ve olağandışı ruh hali) yaşama durumudur.

Üroloji tur ne demek?

Tedaviye ihtiyaç duyan hastaların yaklaşık yarısında açık ya da kapalı prostat ameliyatları yapılır. Yaşlanan erkeğin en önemli problemlerinden biri olan iyi huylu prostat büyümesinde (BPH) kullanılan altın standart tedavi “TUR” adıyla bilinen kapalı yöntemle gerçekleştirilen ameliyatlardır.

Tur P komplikasyonları nelerdir?

TURP'un dezavantajları
  • Kanama riski.
  • Retrograd ejakülasyon riski.
  • Üretral darlık riski.
  • Üriner retansiyon riski.
  • Düşük idrar yolları enfeksiyonu ve ani sıkışma hissi riski.
  • Çok düşük inkontinans riski.

Lazerle prostat ameliyatı olur mu?

HoLEP ameliyatının açılımı “Holmium Laser Enucleation of Prostate” olup, lazer yardımıyla büyümüş olan prostat iç dokusunun (adenom) kapsülden ayrılarak çıkarılması anlamına gelmektedir. Bu işlem herhangi bir kesi yapılmadan idrar kanalından bir endoskop vasıtasıyla girilerek yapılmaktadır.

Tur işlemi nasıl yapılır?

İşlem sırasında yarım ay şeklindeki bir telden elektrik akımı geçirilir. Bu halka sayesinde mesane içindeki kanser dokusu küçük parçacıklar halinde kesilir ve bu parçalar daha sonra idrar kesesinden dışarıya alınır. TUR kelimesi İngilizcedeki TransUretral Rezeksiyon kelimelerinin baş harflerinin kısaltmasından gelir.