Fenni muayenesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Fenni muayenesi ne demek?
  2. Fenni muayene randevu nasıl alınır?
  3. Fenni muayene ücreti ne kadar?
  4. Fenni muayene kaç yılda bir yapılır?
  5. Hususi araçların muayenesi kaç yılda bir yapılır?

Fenni muayenesi ne demek?

Fenni muayene, trafikte bulunan bütün araçların, diğer sürücü ve araçlar için tehlike oluşturmaması amacıyla yapılan kontrollerdir. Bu kontroller düzenli olarak yapılmaktadır. Yeni yasalarla beraber, tüm araçlar yılın belli zamanlarında muayene olmak zorundadır.

Fenni muayene randevu nasıl alınır?

TÜVTÜRK'ün internet adresinde yer alan Ücretsiz Randevu bölümüne tıkladığınızda karşınıza gelen ekrana Plaka No, Ruhsat Seri No ve randevu alınacak şehir bilgisi girilerek istasyonların yoğunluğuna göre dilediğiniz gün ve saatte randevu alabilirsiniz.

Fenni muayene ücreti ne kadar?

Bu kapsamda araç cinslerine göre muayene ücreti aşağıda belirtilmiştir: Otomobil, kamyonet, minibüs, römork ya da yarı römork araçlar için 372,88 TL. Kamyon, otobüs, tanker ve çekiciler için 462,56 TL. Traktör ve motosikletler için 189,98 TL.

Fenni muayene kaç yılda bir yapılır?

Binek otomobil, resmi otomobil ve bu araçların römorkları ilk 3 yaş sonrasında her 2 yılda bir muayene edilir. Lastik tekerlekli traktörler ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 3 yılda bir muayene edilir.

Hususi araçların muayenesi kaç yılda bir yapılır?

Hususi/Resmi Otomobiller İlk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir (M1G sınıfındaki hususi ya da resmi arazi taşıtları da bu grupta yer alır).