Vizesiz Yunan Adaları kaç gün?

İçindekiler:

  1. Vizesiz Yunan Adaları kaç gün?
  2. Midilliye vizesiz gidilir mi?
  3. Kapı vizesi nedir nasıl alınır?
  4. Yunanistan tatil için vize gerekli mi?
  5. Kapı vizesi 2020 ne zaman başlıyor?

Vizesiz Yunan Adaları kaç gün?

“Kapı Vizesi” Nedir? En fazla 15 gün olmak koşuluyla Yunanistan'a tek girişli kısa süreli vizedir. Kapı vizesi almak isteyenler için süreci kolaylaştırmak amacıyla daha önceden alınmış Shengen vizesi (süresi bitmiş olsa da belge olarak sunuluyor), pasaportunda KKTC kaşesi bulunmamak şartları aranıyor.

Midilliye vizesiz gidilir mi?

Yunanistan Midilli adası girişleri Yunanistan Schengen Vizesi ve Yunanistan Kapı Vizesi aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Yunanistan Kapı vizesi sahibi olarak kapı vizesi uygulaması dahilinde olan Rodos, Kos, Meis, Samos ve Sakız adaları en fazla 15 gün konaklama hakkı ile ziyaret edilebilmektedir.

Kapı vizesi nedir nasıl alınır?

Sınır kapısında vize, adından da anlaşılabileceği gibi yabancı ülkelerin sınır kapılarında alınabilecek vize türüne deniyor. Ülkeler arası yapılan anlaşmalar gereğince yurt dışına seyahat eden ülke vatandaşları, belirli güne kadar talep edecekleri turist vizeleri için kapıda vizeye başvurabiliyor.

Yunanistan tatil için vize gerekli mi?

Yunanistan'ı ziyaret etmek isteyen ya da transit geçmek isteyen umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımız Yunan vize rejimine göre vizeye tabidirler. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftırlar.

Kapı vizesi 2020 ne zaman başlıyor?

Kapıda vize ile Yunan Adalarına tek girişli, maksimum 7 gün kalış süreli vize alabilirsiniz. 2020 tatil sezonu için kapıda vize uygulaması 30 Eylül 2020'ye kadar sürüyor.