Salatalık fidesi kaç santim arayla dikilir?

İçindekiler:

  1. Salatalık fidesi kaç santim arayla dikilir?
  2. Salatalık fidesi güneşi sever mı?
  3. Kabak kaç santim arayla dikilir?
  4. Salatalık cekirdegi nasil ekilir?
  5. Kabak ekimi nasıl yapılır?

Salatalık fidesi kaç santim arayla dikilir?

Salatalık(hıyar) tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Salatalık(hıyar) tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından önemlidir.Salatalık(hıyar) tohumu ekim derinliği 2-2,5 cm , sıralar üzeri mesafe 40-50 cm ,sıralar arası 120-130 cm arasındadır. ...

Salatalık fidesi güneşi sever mı?

Fideleri hızlı çekiştirmeyin, çünkü bu toprağa ve diğer fidelere zarar verebilir. İkisinden en uzun ve güçlü olana dokunmayın, diğerini toprağın yüzeyine doğru inceltin. Salatalıkların ışık ve sıcaklık gerekliliklerini karşılamak için en az 8 saat doğrudan güneş ışığına maruz kalmaları gerekir.

Kabak kaç santim arayla dikilir?

Kol atmayan ve toplu halde büyüyen kabak fideleri 60-80 cm sıra arası 50-60 cm sıra üzeri mesafeler verilerek ocaklara dikilir. Doğrudan tohum ekimi yönteminde yazlık kabak ekiminde toprak sıcaklığı 10-12o C'yi bulduğunda ekim yapılır.

Salatalık cekirdegi nasil ekilir?

Saksınızı toprakla doldurduktan sonra toprağın orta kısmında çok derin olmayacak şekilde oyuk açın. Bu oyuğun içine dikkatlice salatalık tohumlarını yerleştirin. 1 saksı için 8-10 adet tohum yeterli olacaktır. Tohumları oyuğa koyduktan sonra üzerine yeniden toprak serpiştirin.

Kabak ekimi nasıl yapılır?

İster sakız kabağı olsun, ister bal kabağı her ikisi için en sağlıklısı fide yapmadan direk tohumdan toprağa ekim yapmaktır. Kabaklar için ocak açılarak ekim yapılır. Tıpkı fasulye yetiştiriciliğinde olduğu gibi kabak yetiştiriciliği için de ocak adı verilen açacağımız çukurlara tohumlarımızı ekiyoruz.