Pin up tarzı nedir?

İçindekiler:

  1. Pin up tarzı nedir?
  2. Kejıl tarzı ne demek?
  3. Kejıl ayakkabı ne demek?
  4. Oversize kesim ne demek?
  5. Oversize hangi beden?
  6. Oversize kumaş nedir?
  7. Oversize gömlek nedir?
  8. Oversize t shirt ne demek?
  9. Oversize tişört erkek ne demek?
  10. Oversıze nedir?
  11. Crop kalıp ne demek?
  12. Salaş ne anlama gelir?
  13. Salaş kelimesi hangi dilden geldi?

Pin up tarzı nedir?

Sanatsal olarak pin-up ise, çekici ve güzel bir kadının nasıl olması gerektiğine dair görüntü veren idealize edilmiş kadın resimleridir. Bu tip ideal kadınların ilk örneklerinden biri, Charles Dana Gibson tarafından yaratılmış olan ve daha sonra Gibson kızı olarak da anılacak olanıdır.

Kejıl tarzı ne demek?

Günün stresinde, koşuşturmasında ve yoğunluğunda hem kendinizi rahat hissetmenizi hem de şık görünmenizi sağlayacak parçaları bir araya getirerek oluşturulan giyim tarzına casual giyim denilmektedir. Bu moda anlayışında kadınlar ve erkekler doğal, rahat ve şık bir şekilde karşımıza çıkmaktadır.

Kejıl ayakkabı ne demek?

Casual, genel anlamda kravat, takım elbise gibi resmî giyimin ötesine geçen rahat kıyafet seçimlerini kapsar. Casual giyim, şıklığın sadece resmî kıyafetlerle sağlanmadığını kanıtlamıştır. Bu giyim tarzına uyum sağlayan ayakkabı modellerine ise "casual ayakkabı" denir.

Oversize kesim ne demek?

Oversized İngilizce bir kelimedir ve "büyük beden" anlamına gelir. Erkek kıyafetlerine benzer kesimlerde olan ve size 2-3 beden büyük ama üzerinizde güzel duran son birkaç senenin rahat trendlerinden birisi denebilir.

Oversize hangi beden?

Oversize Türkçe karşılığı normal bedeninden büyük demektir. Bir oversize giyim ürünün yazan bedeni örneğin M ise kalıbı XL kadar geniş olabilir.

Oversize kumaş nedir?

Bol ve geniş paça pantolonların, neredeyse elbise gibi görünen, omuzlardan düşen bol tişörtlerin, yine aynı şekilde birkaç beden büyük uzun kazakların her biri oversize olarak tanımlanıyor.

Oversize gömlek nedir?

Oversize=Büyük beden kıyafetler demektir. Kendi bedeninizden büyük alınan kıyafetlerle oluşturulan kombinlere oversize tarz denir. Bu akımın temeli aslında rahat hissetmeye dayanır.

Oversize t shirt ne demek?

Moda dünyasında sıkça kullanılan oversize terimi, kelime olarak büyük beden anlamına geliyor. Tabii ki büyük beden dediysek anladığınız şekilde değil. Model anlamında, salaş, rahat ve olması gerekenden birkaç beden büyük parçalara diyoruz.

Oversize tişört erkek ne demek?

''Oversize'' terimi, kelimi olarak ''büyük beden'' anlamına gelir. Model olarak salaş, rahat ve normal bedenlerden büyük olan parçalardır. Bol, rahat ve özenmeden ''çabasız şıklık'' anlamında da kullanılabiliyor. ''Oversize'' giyimi tercih edenler ve sevenlerin dikkat etmesi gereken önemli bilgiler var.

Oversıze nedir?

İsim olarak kullanıldığında; "büyük beden giysi, büyük boy şey" anlamına gelmektedir.

Crop kalıp ne demek?

Crop Top, diyafram üstü gömlek ve bluzu ifade etmektedir. Bel, göbek ve karın kısmının açık kaldığı Crop Top akımı, 1900'lü yılların başında ortaya çıkmıştır. Eski bluz, gömlek ve t-shirtlerle de kullanılabilen Crop Top, göbeğin belirli bir kısmını açıkta bırakılmasına imkan tanımaktadır.

Salaş ne anlama gelir?

a. 1. Sebze, meyve vb. satmak için kurulmuş, eğreti, derme çatma dükkân: “Bizim salaş bütün ömrünce kaç defa süpürülmüş, kaç defa yıkanmış?” -A. Gündüz.

Salaş kelimesi hangi dilden geldi?

13. Bugün daha çok giydiğimiz kıyafetler için kullandığımız 'salaş' kelimesi Macarca'dan (szállás) dilimize girmiştir. Asıl anlamı kulübedir ve bu tabir yalnızca binalar, kulübeler için kullanılır.