Zina suçunun cezası nedir?

İçindekiler:

  1. Zina suçunun cezası nedir?
  2. Allah hangi günahları asla affetmez?
  3. Allah'ın affetmediği tek günah ne?
  4. Allah hiç güler mi?
  5. Tövbe nasıl yapılır?

Zina suçunun cezası nedir?

İslam hukukunda evli veya dul olup zina yapan kadın ve erkek dört mezhebin ittifakla görüşüne göre 'ölünceye kadar taşlanarak' cezalandırılır. Bu cezalandırmaya 'recmetmek' denmektedir. Bu cezalandırmaya dair Kur'an'da açık bir ayet yoktur.

Allah hangi günahları asla affetmez?

Buna ekberu'l-kebâir denir.

  • "Allah kendisine şirk koşulmasını kesinlikle affetmez. ...
  • "Ey günâhta aşırı giderek nefislerine zulmetmiş kullarım, Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin; muhakkak ki Allah bütün günâhları bağışlar. ...
  • "(Resûlüm!) Kullarıma, benim, çok bağışlayıcı ve pek esirgeyici olduğumu haber ver.

Allah'ın affetmediği tek günah ne?

“Kul Hakkı” şeklinde olacaktır. Gerçekten de kul hakkı büyük bir günahtır. Fakat unutma ki Allah'ın asla affedilmeyeceğini söylediği tek günah değildir.

Allah hiç güler mi?

Allah Azze ve Celle'nin Gülmek Sıfatı: Ebu Hureyre(r.a)'dan Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmaktadır: "Yüce Allah her ikisi de cennete girecek olan ve biri diğerini öldürmüş iki adamın bu halinden ötürü güler." Bu hadisi Buharî ve Müslim rivayet etmiştir. Sahih bir hadistir.

Tövbe nasıl yapılır?

Buna göre bir tövbenin makbul olabilmesi için; işlenen günahı terk etmek, günah işlediğine pişman olmak, günahı bir daha işlememeye azmedip söz vermek, eğer işlenen günah kul haklarıyla ilgili ise, bu durumda, hak sahibi ile helalleşmek, Allah'tan af dilemek gerekir.