CPU Virtualization nedir?

İçindekiler:

  1. CPU Virtualization nedir?
  2. Kulaklık Sanallaştırma nedir ne işe yarar?
  3. Depolama sanallaştırma nedir?
  4. Portal sunucusu nedir?
  5. AMD Sanallaştırma nasıl açılır?

CPU Virtualization nedir?

Sanallaştırma teknolojisi, fiziksel bir bilgisayar üzerindeki işlemci, bellek ve hafıza gibi kaynakların, birbirinden yalıtılmış olarak birden çok işletim sistemi ile aynı anda kullanım sağlayan bir paylaşım sistemidir.

Kulaklık Sanallaştırma nedir ne işe yarar?

Kulaklık sanallaştırma, gömülü dijital sinyal işleme (DSP) tabanlı yongalar veya ses kartları aracılığıyla standart stereo kulaklıklarda surround ses deneyiminin verildiği bir ses işleme tekniğidir.

Depolama sanallaştırma nedir?

Depolama sanallaştırması, fiziksel depolamaların yazılımlar kullanılarak tek bir depolama aygıtında sanal biçimde gruplandırılması sürecidir. Depolama sanallaştırma ve geleneksel sanal makineler arasında bağlantı kurulabilir, çünkü her ikisi de fiziksel donanım ve kaynakları kullanarak soyut erişim yapılmasını sağlar.

Portal sunucusu nedir?

Portal, pek çok içeriği bir arada bulunduran, internet ya da intranet üzerinden pek çok kaynağa ve hizmete kolay ve hızlı bir şekilde erişimi sağlayan giriş kapılarıdır.

AMD Sanallaştırma nasıl açılır?

AMD chipsetli ve AMD işlemcili sistemlerde Sanallaştırma özelliğini etkinleştirmek için yapmamız gerekenler şu şekilde ;

  1. F2 veya DEL tuşu ile BIOS arayüzüne giriyoruz.
  2. F7 tuşu ile Advance Mode'a giriş yapıyoruz.
  3. Advanced>CPU Configuration>SVM>Enable olarak ayarlıyoruz.