Bulgaristanın ithal ettiği ürünler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Bulgaristanın ithal ettiği ürünler nelerdir?
  2. Bulgaristan'da ticari ilişkilerimiz nelerdir?
  3. Bulgaristan ihracatı ne kadar?
  4. Bulgaristan Türkiyenin batısında mı?
  5. Bulgaristan Türkiye arası kaç saat sürer?
  6. Bulgaristan ekonomisi kaçıncı sırada?
  7. Bulgar gümrük ne yasak?

Bulgaristanın ithal ettiği ürünler nelerdir?

Başlıca ithalat kalemleri:petrol yağlari, rafine edilmiş bakir ve bakir alaşımları, izole edilmiş teller, kablolar ve diğer elektrik iletkenler; elektrik enerjisi, işlenmemiş kurşun, işlenmemiş çinko.

Bulgaristan'da ticari ilişkilerimiz nelerdir?

Türkiye, Bulgaristan'ın ilk beş ticaret ortağı arasındadır. Bulgaristan'ın dış ticaretinde Türkiye'nin payı % 8 oranındadır. Ülkedeki toplam Türk yatırımları 2 milyar Dolar civarındadır. İki Türk sermayeli bankanın yanısıra Bulgaristan'da irili ufaklı yaklaşık 1.500 Türk şirketi faaliyet göstermektedir.

Bulgaristan ihracatı ne kadar?

Comtrade verilerine göre, Bulgaristan 2018 yılında toplam 33,4 milyar dolarlık ihracat ve 37,2 milyar dolarlık ithalat yapmıştır. En yakın ticari ilişkilerini Almanya, İtalya ve Romanya ile kurarken en fazla ithalatı Almanya'dan yapmaktadır.

Bulgaristan Türkiyenin batısında mı?

Kuzeyde Romanya, batıda Sırbistan ve Makedonya, güneyde Türkiye ve Yunanistan, doğuda Karadeniz ile çevrilidir. Balkan yarımadasında bulunan ülkelerden biridir.

Bulgaristan Türkiye arası kaç saat sürer?

Türkiye ile bulgaristan Arası Uçakla 1 saat 19 dakika sürmektedir. Türkiye - bulgaristan arasındaki uçuş mesafesi 922 km dir. 922 kilometrelik yol direkt uçuş ile ortalama olarak 700 km/h hızla giden bir yolcu uçağı ile yaklaşık 1 saat 19 dakika zaman almaktadır. Aktarmalı uçuşlarda bu süre biraz daha artabilmektedir.

Bulgaristan ekonomisi kaçıncı sırada?

Bulgaristan 2019 yılında kişi başına düşen GSYİH açısından 9828 $ ile Litvanya, Letonya, Rusya, Çin gibi ülkelerin ardında yer almıştır. 2019 yılı verilerine göre Bulgaristan kişi başına düşen GSYİH sıralamasında dünyada 62. sıradadır.

Bulgar gümrük ne yasak?

Silah, cephane, zehirli maddeler, tesirli maddeler, patlayıcı maddeler, uyuşturucu maddeler, psikotrop maddeler, koruma altında bulunan bitki ve hayvan türleri, sanat eserleri ve antika değeri bulunan her türlü eşya ile bu tür madeni ve kâğıt paraların Bulgaristan'a sokulması yasaktır.