Diş çürüğü ne gibi hastalıklara yol açar?

İçindekiler:

  1. Diş çürüğü ne gibi hastalıklara yol açar?
  2. Diş çürükleri hangi organları etkiler?
  3. Diş çürüğü öldürür mü?
  4. Diş çürüğü tedavi edilmezse ne gibi sonuçlar ortaya çıkar?
  5. Dolgu Yapilmazsa ne olur?
  6. Bütün dişler Çürürse ne olur?
  7. Çürümeye başlayan diş nasıl durdurulur?

Diş çürüğü ne gibi hastalıklara yol açar?

Diş çürükleri; sinüzit, şeker hastalığı, bademcik iltihabı, romatizma, kemik erimesi gibi önemli rahatsızlıklara neden oluyor. Bunların haricinde; kalp ve böbrek yetmezliği, şeker ve ülser gibi sistemik hastalıkların ağız sağlığıyla direkt olarak bağlantısı vardır.

Diş çürükleri hangi organları etkiler?

Çok sayıda kişide gördüğümüz diş çürükleri insan sağlığını tehdit ettiği kadar sosyal alanda da insanları olumsuz etkiliyor. Çürükler bulundurdukları mikroorganizmalar ve oluşturdukları lezyonlar sebebiyle kalp-damar hastalıklarına, romatizmaya, ülsere, böbrek ve karaciğer sorunlarına yol açabilir.

Diş çürüğü öldürür mü?

Diş çürüğü özellikle doğumsal kalp hastalığı olan çocuklarda ve kalp kapak rahatsızlığı olan erişkinlerde, uzun süreli hastanede yatarak antibiyotik tedavisi gerektiren ve ölüm riski taşıyan son derece ciddi klinik tablolara yol açıyor. Çürük dişteki enfeksiyon kalbe yerleşerek ölüme neden olabiliyor.

Diş çürüğü tedavi edilmezse ne gibi sonuçlar ortaya çıkar?

Ağzınızdaki bakteriler, mineye saldıran asitler ürettiğinde çürüme olur. Diş çürüğü, dişlerinizde kaviteler şeklinde oluşan oyuklara (diş çürükleri) yol açabilir. Diş çürüğü tedavi edilmezse ağrı, enfeksiyon ve hatta diş kaybına neden olabilir.

Dolgu Yapilmazsa ne olur?

Tedavi yapılmazsa veya ertelenirse, çürük sinir dokuya ulaşır ve sonunda diş enfeksiyonuna neden olur. Dişte oluşan enfeksiyon da, yüksek şiddette ağrıya, ateşe ve yüzün şişmesine neden olabilen bir apse yapabilir.

Bütün dişler Çürürse ne olur?

Bazen de diş çürükleri sürekli bir ağrıya sebebiyet verir. Tedavi edilmeden bırakılırsa, çürüme sinirlere ulaştığı için diş enfekte olur. Dişteki enfeksiyon, şiddetli ağrıya, yüz şişmesine ve ateşe neden olabilen bir apseye sebebiyet verebilir.

Çürümeye başlayan diş nasıl durdurulur?

Diş Çürükleri Nasıl Önlenir?
  1. Şekerli ürünleri an aza indirin.
  2. Günde en az iki kere olmak üzere mutlaka dişlerinizi fırçalayın.
  3. Diş fırçalama süresini 2 dakika tutun.
  4. Diş ipi kullanabilirsiniz.
  5. Sık sık diş muayenenizi yaptırmayı unutmayın.