Skleroterapi nedir nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Skleroterapi nedir nasıl yapılır?
  2. Skleroterapi işe yarıyor mu?
  3. Skleroterapi tedavisi nasıl yapılır?
  4. Skleroterapi tedavisi ne kadar sürer?
  5. Varislerde köpük tedavisi nasıl yapılıyor?

Skleroterapi nedir nasıl yapılır?

Skleroterapi bir iğne ile varis damarlarına girilerek ilaç verilmesi işlemidir. Tedavide amaç dışarıdan bakınca görülen gereksiz varis damarlarının yok edilmesidir. Skleroterapi bu konuda en etkili tedavidir. Büyük varislerin cerrahi olarak çıkarılması (flebektomi) da çok etkilidir.

Skleroterapi işe yarıyor mu?

Skleroterapi Kılcal Varislere Uygulanır! Bacaklarda bulunan örüncek ağı görünümlü varislerin tedavisinde skleroterapi son derece başarılı sonuç vermektedir. Skleroterapi ile Varis Tedavisi sonrasında hasta yürüyerek evine ve işine gidebilir. Sosyal yaşantısına devam edebilir.

Skleroterapi tedavisi nasıl yapılır?

Skleroterapi yönteminde, varisin iptal edilmesini sağlayan solüsyon kullanılır. Bu solüsyon, işlem sırasında ilgil damarlara iğne yardımı ile enjekte edilir. Reaksiyona neden olan bu solüsyon nedeniyle sorunlu damar büzülür ve zaman içinde kapanmış olur.

Skleroterapi tedavisi ne kadar sürer?

Skleroterapi işlemi sırasında anestezi almanıza gerek yoktur. Yine de acı ve ağrı hissinizi azaltacak kremler işlem yapılacak bölgelere uygulanabilir. Skleroterapi ile varis tedavisi seanslar şeklinde yapılır. Her bir seans poliklinik ortamında yapılır ve yaklaşık 45-60 dakika sürer.

Varislerde köpük tedavisi nasıl yapılıyor?

Skleroterapi işlemi 2 türlü yapılabilir. Birincisi ilacın enjektöre çekilip sıvı şekilde toplardamar içine verilmesidir. İkinci yolda ise ilaç belli oranda hava ile karıştırılarak bir köpük oluşturulur ve bu köpük toplardamar içerisine verilir. Bu uygulamaya 'köpük skleroterapi' ya da 'köpükle varis tedavisi' denir.