Inşaat mühendisi mezunları nerelerde çalışabilir?

İçindekiler:

  1. Inşaat mühendisi mezunları nerelerde çalışabilir?
  2. İnşaat Muhendisliginde is var mi?
  3. Inşaat mühendisliği ne zaman ortaya çıktı?
  4. Mühendisin ne iş yapar?

Inşaat mühendisi mezunları nerelerde çalışabilir?

İnşaat mühendisleri şantiyelerde ve yapı denetim firmalarında çalışabilir. Fabrika ve üretim tesislerinin inşasında görev alabilirler. İnşaat dışında ofis ortamında denetim mühendisi olarak çalışma imkanları da vardır. Bu alanda kariyer yapmak isteyenler, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı da olabilir.

İnşaat Muhendisliginde is var mi?

İnşaat mühendisi olan bir kişi danışmanlık, proje müdürlüğü, iş planlaması, proje ve inşaat denetlemesi, malzeme denetlemesi, teknik çizim, akademisyenlik gibi birçok farklı iş yapabilirler.

Inşaat mühendisliği ne zaman ortaya çıktı?

İnşaat mühendisliği, insan varlığının başlangıcından beri hayatın bir unsuru olmuştur. İnşaat mühendislik biliminin ilk örnekleri, M. 40 yılları arasında Antik Mısır ve Mezopotamya (Eski Irak) bölgelerinde, insanların göçebe hayatı terk ederek, barınak yapımı ihtiyacı doğduğu sıralarda başlamış olabilir.

Mühendisin ne iş yapar?

Mühendis; teknik, matematiksel ve sosyal veriler ışığında insanların kullanımına yönelik yeni sistemler üretme ve geliştirme ile sorumludur. Mühendis, büyük ölçekli, karmaşık sistemleri analiz etmek, geliştirmek ve değerlendirmek için çeşitli sahalarda görev alır.