Mesleki gelişim nelerdir?

İçindekiler:

  1. Mesleki gelişim nelerdir?
  2. Mesleki gelişim programları ne demek?
  3. Öğretmen yeterliliği ne demek?
  4. Okul personelini geliştirme faaliyeti nedir?
  5. Mesleki gelişim ilkeleri nelerdir?
  6. Profesyonel Gelişim Nedir?
  7. Sürekli mesleki Gelişim Nedir?
  8. Öğretmen yeterlilikleri neden önemlidir?
  9. Öğretmen yeterliklerinin neden gerekli?
  10. Okul personelleri kimlerdir?
  11. Okul personeli nedir?
  12. Ahilik ve Meslek Ahlaki ilkeleri nelerdir?
  13. Mesleki gelişim süreci nedir?
  14. Kişisel gelişim ve eğitim ne demek?

Mesleki gelişim nelerdir?

Hem okul içinde hem de okul dışında öğretmenlerin mesleki becerilerine, öğretme ve öğrenme metotlarına destek olmak amaçlı, tüm bu çalışmalara mesleki gelişim denmektedir. Etkin ve güçlü bir öğretme ile öğrenme metodu elde ederek, öğretmenler çok daha güçlü bir eğitim imkanı sağlar. ...

Mesleki gelişim programları ne demek?

Mesleki gelişim faaliyetleri, öğretmenin tanımlanmış ihtiyaçları üzerine temellendirilen kapsamlı, sürdürülebilir ve sistemli öğrenme deneyimlerinden oluşan; öğretimsel etkililikle sonuçlanan, öğrenci başarı ve performans çıktılarının artmasını gerektirmektedir.

Öğretmen yeterliliği ne demek?

Öğretmen yeterlikleri, öğretmenlerin "öğretmenlik mesleğini etkili ve verimli bir biçimde yerine getirebilmek için sahip olmaları gereken bilgi, beceri ve tutumlar” olarak tanımlanmaktadır.

Okul personelini geliştirme faaliyeti nedir?

Okula dayalı program geliştirme; dış unsurların otoriter etkisi olmadan, ulusal ve bölgesel düzeyde belirlenen esaslar doğrultusunda, okulda uygulanan eğitim programlarının geliştirilmesine yönelik olarak eğitim programlarının planlanması, hazırlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi çalışmalarıdır.

Mesleki gelişim ilkeleri nelerdir?

  • Doğruluk. Doğruluk; doğru sözlülük ve güvenirliğe işaret eden bir kavramdır. ...
  • Yasallık. İş hayatında üretilen her türlü malın üretiminde ve çalışanlarla ilgili problemlerin çözümünde yasalara bağlı kalmak da meslek ahlakı ilkelerindendir. ...
  • Yeterlik. ...
  • Güvenilirlik. ...
  • Mesleğe Bağlılık. ...
  • 15 Temmuz Şehitlerimiz.

Profesyonel Gelişim Nedir?

Kişisel yeteneklerin geliştirilmesi için gerekli olan idari ve teknik konulardaki çalışmalar.

Sürekli mesleki Gelişim Nedir?

Sürekli mesleki gelişim bir öğretmen için meslek yaşamı boyunca devam eden, devamlı ve aktif bir şekilde öğrenmeyi gerektiren bir süreçtir. ... Bunların çoğu formal etkinliklerden oluşurken, bazıları da öğretmenlerin kendi girişimleriyle katıldıkları informal öğrenme ve gelişim faaliyetleridir.

Öğretmen yeterlilikleri neden önemlidir?

Öğretmen Yeterlikleri; Millî Eğitim hedeflerinin desteklenmesine katkı sağlamak ulusal iş birliği ve bilgi paylaşımını daha etkin olarak gerçekleştirmek öğretmenlerin niteliği ve kalitesi için kıyaslama karşılaştırma yapılabilecek bir yapı / sistem oluşturmak öğretmenlik mesleğinin statüsü ve kalitesi açısından ...

Öğretmen yeterliklerinin neden gerekli?

Öğretmen Yeterlikleri; Millî Eğitim hedeflerinin desteklenmesine katkı sağlamak, ulusal iş birliği ve bilgi paylaşımını daha etkin olarak gerçekleştirmek, öğretmenlerin niteliği ve kalitesi için kıyaslama, karşılaştırma yapılabilecek bir yapı / sistem oluşturmak, öğretmenlik mesleğinin statüsü ve kalitesi açısından ...

Okul personelleri kimlerdir?

Müdür, müdür yardımcıları, öğretmenler, memurlar ve hizmetliler okuldaki görevlileri oluşturur. Müdür, okuldaki bütün işleri yönetir; müdür yardımcıları, müdüre işlerinde yardımcı olur. Memur okulun resmî ve idari yazışmalarıyla ilgilenir. Öğretmenler sınıfındaki öğrencilerden her konuda sorumlulardır.

Okul personeli nedir?

Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, eğitim ve öğretim kadrosu dışında büro hizmetlerini sunan personelin yanı sıra yaşamsal hizmetleri sunan temizlik, güvenlik, varsa yemek hizmetleri ve teknik hizmetleri sunan personel bulunmaktadır.

Ahilik ve Meslek Ahlaki ilkeleri nelerdir?

Ahilik kültürü, meslek ahlakının tarihimizdeki en önemli örneğidir. Bu kültürün yapı taşları olan sevgi, saygı, yardımlaşma, hayırseverlik, iş birliği, doğruluk, dürüstlük ve güvenilirlik gibi değerlerin tekrar hayat bulması; yaygınlaşması iş ve ticaret dünyasına dinamizm kazandıracaktır.

Mesleki gelişim süreci nedir?

Mesleki gelişim süreci, çocuklukta bir meslek fikrinin oluşmaya başladığı andan itibaren, yetişkinlikte herhangi bir meslek sahibi oluncaya kadar geçen evrelerden oluşu ve bu süreyi kapsar. Aslında bu tanımdan da konunun ana fikrini basitçe kavrayabiliriz.

Kişisel gelişim ve eğitim ne demek?

Kişisel gelişim kursları insanın kendini keşfedebileceği, iletişim becerilerini geliştirebileceği, görgü kurallarını edineceği, kendini daha rahat anlatabileceği, imajını güçlendireceği eğitimleri kapsamaktadır. Kişisel gelişim eğitimlerinde genel amaç kişisel ve kurumsal gelişmeye fayda sağlamaktır.