Aşılama tutmazsa ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Aşılama tutmazsa ne yapılır?
  2. Aşılama işlemi nasıl yapılır?
  3. Aşılamadan sonra hamilelik ne zaman belli olur?
  4. Aşılamadan sonra hamile olduğunu nasıl anlarsın?
  5. Aşılamadan sonra ne zaman tuvalete gidilir?
  6. Aşılamadan sonra istirahat şart mı?

Aşılama tutmazsa ne yapılır?

Aşılama işlemi 3 kereye kadar denenebilir. 3 kere de tutmazsa tüp bebek önerilir. Bebek sahibi olamayan kadınlarda önce yumurtalıklar ilaçla uyarılıyor. Aşılamada ise 'seçilen' spermler rahim boşluğuna aktarılıyor.

Aşılama işlemi nasıl yapılır?

Aşılama, erkeğin sperm hücrelerinin alınarak kadının rahminin içine bırakılmasıdır. Aşılama işlemi esnasında, erkekten alınan spermler gelişmiş enjektör iğneler yardımı ile rahim içine bırakılır. Bu işlem sonucunda yüksek ihtimalle döllenme sağlanır.

Aşılamadan sonra hamilelik ne zaman belli olur?

Aşılamadan 14 gün sonra hamilelik testi yapılır. Bu hamilelik testi, idrara veya kana bakılarak yapılabilir. Aşılama yapıldıktan sonra hamilelik belirtileri en erken 3 hafta sonra başlar.

Aşılamadan sonra hamile olduğunu nasıl anlarsın?

Aşılama işleminin uygulanmasından 2 ila 3 hafta sonra kadında gebelik durumunun oluştuğuna dair göğüslerde ağrı ve büyüme, göğüs uçlarında aşırı hassasiyet, damarlarda belirginleşmeler, dudaklarda kuruluk, kabızlık, hafif hissedilen bel ağrıları, kasıklarda ağrılar, sancılar gibi belirtilere rastlandıktan sonra yapılan ...

Aşılamadan sonra ne zaman tuvalete gidilir?

Aşılamadan sonra yarım saat yatarak istirahat edilmelidir. Dolayısı ile tuvalete çıkılmamalıdır.

Aşılamadan sonra istirahat şart mı?

Aşılama tedavisi yapıldıktan sonra 30 dakika boyunca sırt üstü yatarak dinlenin. Ağır kaldırmayın, fiziksel olarak kendinizi yormamaya çalışın. Aşılama yapıldıktan sonra ki 2 gün boyunca cinsel ilişkiye girmeyin. Doktorunuz, genel sağlık durumunuza göre bu süreyi uzatabilir.