Kaç tane kanser çeşidi var?

İçindekiler:

  1. Kaç tane kanser çeşidi var?
  2. Kanser tıptaki adı nedir?
  3. Hangi kanser türleri vardır?
  4. Kanser nedir DSÖ?
  5. Vücutta kanser olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Kaç tane kanser çeşidi var?

Kanserin 100'den fazla türü vardır. İnsan vücudunu oluşturan hücrelerin mutasyona uğrayıp aşırı çoğalması ile başlayan bu süreç sonunda kanserli hücreler dokulara zarar vermeye başlar. Kanser hücreleri durdurulmaz ise ölümcül olabilir.

Kanser tıptaki adı nedir?

Kötü huylu (malign) tümörler ise kanser olarak adlandırılır.

Hangi kanser türleri vardır?

Kanser türleri arasında ağız bölgesi kanserleri, kalın bağırsak kanseri, karaciğer kanseri, mesane kanseri, rahim (Endometrium) kanseri, akciğer kanseri, kemik tümörleri, mide kanseri, rahim ağzı (Serviks) kanseri, beyin tümörleri, kolon ve rektum kanseri, pankreas kanseri, tiroid kanseri, deri kanserleri (melanom), ...

Kanser nedir DSÖ?

Kelime anlamı olarak kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasıyla beliren kötü urlara denir. Genel anlamda ise kanser vücudumuzun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile oluşan 100'den fazla hastalık grubudur.

Vücutta kanser olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Açıklanamayan kilo kaybı Topaklar, yumrular veya genişlemiş lenf düğümleri. Gece terlemeleri. Kanamalar (Anormal vajinal kanama, dışkıda kan veya rektal kanama, idrardan kan gelmesi)