Fibromiyalji hastalığı nasıl teşhis edilir?

İçindekiler:

  1. Fibromiyalji hastalığı nasıl teşhis edilir?
  2. Fibromiyoloji nedir?
  3. Fibromiyalji kaç yaşında başlar?
  4. Fibromiyalji sirt agrisi yapar mi?

Fibromiyalji hastalığı nasıl teşhis edilir?

Fibromiyalji teşhisi hastanın öyküsü, hastalık belirtileri ve fiziki muayene ile konur. Fibromiyalji teşhisi için üç ay şikayetlerin ve belirtilerin devam etmesi gerekir. Fibromiyalji muayenesinde tender point denilen vücudun 18 hassas noktasından yaklaşık 11'inde bu ağrılı noktaların bulunup bulunmadığı tespit edilir.

Fibromiyoloji nedir?

Fibromiyalji sendromu (FMS) olarak da adlandırılan fibromiyalji, vücutta genel hassasiyet alanlarının oluştuğu, kaslarda ve kemiklerde ağrı ile genel yorgunluk hissedilen, uyku düzeninde problemlere ve bilişsel bozukluklara neden olan kronik, yani uzun süreli bir durumdur.

Fibromiyalji kaç yaşında başlar?

Fibromiyalji yani yumuşak dokuda oluşan romatizmal ağrılar, 25-55 yaşları arasında ve daha çok kadınlarda sıklıkla görülüyor. Çocukluk döneminde de ortaya çıkabilen hastalık; kaslarda ağrı ve hassasiyet, uyku bozukluğu, yorgunluk, halsizlik ve sabahları “tutulma” hissi ile uyanma gibi belirtiler gösteriyor.

Fibromiyalji sirt agrisi yapar mi?

Fibromiyalji yaygın ağrı, uyku bozukluğu, yorgunluk, bacak, ayak, baldır, kol, sırt ağrıları ve çeşitli şikayetlerle görülen sık görülen bir hastalıktır. Hastalığın nedeni ve nasıl oluştuğu tamamen anlaşılmış değildir. Tedavinin amacı ağrı ve uykunun iyileştirilmesi ve kasların rahatlamsını sağlamaktır.