Karayemişten Reçel nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Karayemişten Reçel nasıl yapılır?
  2. Karayemiş neye iyi gelir?
  3. Karayemiş kompostosu olur mu?
  4. Karayemiş ne zaman meyve verir?
  5. Karayemiş zararlı mı?
  6. Taflandan ne yapılır?
  7. Karayemiş de şeker var mı?
  8. Karayemiş meyvesi nasıl olur?

Karayemişten Reçel nasıl yapılır?

Karayemiş Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kara yemiş yıkanıp çekirdekleri çıkartılır ve süzdürülür, ben iki kilodan yaptım.
  2. Kaynatacağınız tencereye alıp şekerini üzerine seriyoruz ve 1 saat bekletip kaynatıyoruz.
  3. Tereyağ ve limon da ilave ederek kıvam alana kadar kaynatırız.
Daha fazla öğe...

Karayemiş neye iyi gelir?

İçeriğinde bolca C vitamini olduğu için güçlü bir antioksidan kaynağı olarak görülüyor. Bu özelliği sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendiriyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi sayeside nezle ve grip gibi hastalıklardan çeşitli kanser türlerine kadar vücudu hastalıklara karşı korumaya yardımcı oluyor.

Karayemiş kompostosu olur mu?

Kan şekerini düzenleyip tok kalmaya yardımcı olan karayemiş meyvesi hoşaf veya komposto olarak da tüketilebilir. Karayemiş ayrıca C vitamininden oldukça zengindir ve yüksek miktarda kalsiyum içerir. Kalsiyum içeriği kemik sağlığını korumaya yardımcı olur.

Karayemiş ne zaman meyve verir?

Bir karayemiş ağacı 35 – 40 yaşına kadar ekonomik anlamda ürün verebilmektedir.

Karayemiş zararlı mı?

Karayemiş çok faydalı bir meyve olması ile beraber birtakım zararları da bulunur. Özellikle taze yapraklarının zehirli bir yanı olduğunu söylemek gerekir. O yüzden mutlaka kurutulmuş haliyle karayemişin yapraklarını kullanması önerilir.

Taflandan ne yapılır?

Taflan yapraklarının suyunu sıkılarak tüketebilirsiniz. Meyvelerinden elde edilen tohumların insülin direncine olan olumlu etkisinden dolayı, şeker hastaları için doğal bir insülin niteliğindedir. Yapraklarından elde edilen taflan suyu, şiddetli öksürüğün kesilmesi için birebirdir.

Karayemiş de şeker var mı?

Doğanın şifa deposu meyvelerinden biri olan karayemiş, nemli ve yağmurlu bölgelerde yetişen ve vişneye benzeyen bir meyvedir. Zengin minerallere sahip olan karayemiş, kansızlığa iyi geldiği gibi şeker oranı düşük olduğundan şeker hastalıkları için oldukça yararlıdır.

Karayemiş meyvesi nasıl olur?

Karayemiş meyvesi birçok yörede “taflan” ismiyle de anılır. Görünüş olarak kiraza benzemesine rağmen buruk bir tadı vardır. Meyveleri olgunlaştıkça koyu kırmızı, koyu mor ve siyah renge dönüşür. Bu sulu meyvenin değişik ve hoş tadına bir alıştığınızda bırakmak istemeyeceksiniz.