Erkek spirali ipini hisseder mi?

İçindekiler:

  1. Erkek spirali ipini hisseder mi?
  2. Spiral kaydığını nasıl anlarım?
  3. Spiral ultrasonda görülür mü?
  4. Spiral den sonra akıntı olur mu?
  5. Cinsel ilişki sırasında erkek spirali hisseder mi?

Erkek spirali ipini hisseder mi?

Spiral ipi çok uzun bırakılmadığı sürece spiral ilişki esnasında erkek tarafından hissedilmez.

Spiral kaydığını nasıl anlarım?

Spiralin rahim ağzına doğru kayması sonucunda cinsel ilişki esnasında penisin temas etmesi sonucunda küçük yaralanmalar meydan gelebilir. Bunun dışında adet dönemleri dışındaki ara dönemlerde lekelenme tarzında meydana gelen kanamalar, spiral kayma durumunun göstergesidir.

Spiral ultrasonda görülür mü?

Spiralin karın içerisine kayması:Spiralin kendiliğinden karın içerisine veya idrar torbası (içerisine) kaydığı ve buraya yerleştiği hastalar çok nadiren görülmektedir. Spiral ultrason kontrolünde rahim içerisinde izlenemez ve karın röntgeninde karında olduğu görülür.

Spiral den sonra akıntı olur mu?

Takıldıktan sonraki ilk dönemde kasıklarda hafif ağrı görülebilir. Adet kanama miktarı ve gününü artırabilirler. Kahverengi akıntı görülebilir. Kansızlık yapacak düzeyde bir kanama oluşursa, enfeksiyon tedaviye yanıt vermezse spiral çıkartılmalıdır.

Cinsel ilişki sırasında erkek spirali hisseder mi?

Spiral kadın vücuduna çoğu durumda iyi uyum sağlar ve %97 kadın uygulamadan sonra sorun yaşamaz. %3 kadında ise aşırı kanama veya aşırı adet sancısı oluşması nedeniyle spiralin çıkarılması gerekebilir. Spiral ipi çok uzun bırakılmadığı sürece spiral ilişki esnasında erkek tarafından hissedilmez.