M Tipi Cezaevi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. M Tipi Cezaevi ne anlama gelir?
  2. T Tipi Kapali Cezaevi nedir?
  3. Kapalı ceza infaz kurumları nedir?
  4. F tipi cezaevi nasıl oluyor?
  5. B Tipi Kapalı Cezaevi ne demek?

M Tipi Cezaevi ne anlama gelir?

M tipi cezaevi: İki katlı olarak koğuş sistemine göre inşa edilen bu kurumlar oda sistemine dönüştürülerek 4, 6, 8 ve 10 kişilik odalar elde edildi. Kadın ve çocuklar için müstakil bölümler bulunuyor. 6 disiplin hücresi olan bu cezaevleri kalorifer ile ısıtılıyor.

T Tipi Kapali Cezaevi nedir?

T tipi cezaevleri genellikle büyük şehirlerde eski cezaevlerinin yerine veya kapasitenin yetmediği durumlarda ek olarak inşa edilmiş cezaevleridir. Türkiye'de tutuklu ve hükümlü sayılarının artması ile birlikte sayısında artış görülen T tipi cezaevlerinde çok sayıda mahkum kalmaktadır.

Kapalı ceza infaz kurumları nedir?

MADDE 14 – (1) Gençlik kapalı ceza infaz kurumları, cezanın infazına başlandığı tarihte onsekiz yaşını bitirmiş olup da yirmibir yaşını doldurmamış genç hükümlülerin cezalarını çektikleri, eğitim ve öğretim esasına dayalı, firara karşı engelleri olan, iç ve dış güvenlik görevlileri bulunan kurumlardır.

F tipi cezaevi nasıl oluyor?

F tipi cezaevi, yüksek güvenlikli bir cezaevi olarak ifade edilebilir. Türk ceza sistemine göre devlete karşı işlenen suçlara ve organize işlerden dolayı suçlu olan kişilerin yerleştirildiği cezaevleridir. F tipi cezaevlerinin diğer cezaevlerine göre geleneksel bir tarzda olmadığı da söylenebilir.

B Tipi Kapalı Cezaevi ne demek?

B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumları 62 kişi kapasitelidir. Toplam 2 Kurum bulunmaktadır. 8 koğuş ve 4 disiplin hücresi bulunan bu tip cezaevlerinde de çocuk ve kadınlar için ayrı bölümler, kütüphane ve konferans salonu mevcuttur. Banyo ve her koğuşun yanında mutfak olarak kullanılabilecek bir alan vardır.