Meningosel ameliyatı nedir?

İçindekiler:

  1. Meningosel ameliyatı nedir?
  2. Spina bifida Meningomyelosel nedir?
  3. Beyin şantı neden takılır?
  4. Spina Bifida hastasının çocuğu olur mu?
  5. Nöral tüp ne zaman kapanır?
  6. Şant ne zaman çıkarılır?

Meningosel ameliyatı nedir?

Ameliyat. Bebeğin meningoseli varsa, doğumdan sonra 36 saat içinde cerrah omuriliğin etrafına bir zar yerleştirir, omuriliği çıktığı yerden geri koyarak açıklığı kapatır. Spina bifidalı bebek myelomeningosel ile doğmuşsa yine sırttaki doku ve omurilik geri konularak kese ameliyatla kapatılır.

Spina bifida Meningomyelosel nedir?

Spina bifida diğer adıyla Meningomyelosel anne karnındaki bebeğin omurilik kanalı adı verilen bölgesinin açıkta kaldığı bir rahatsızlıktır.

Beyin şantı neden takılır?

Beyin omurilik sıvısının çok artması nedeni ile yapılan bir ameliyat olan şant ameliyatında amaç fazla sıvının boşaltılmasıdır. Fazla sıvı boşaltılarak beyin sıvı emiliminin kolaylaştırılması amaçlanmaktadır.

Spina Bifida hastasının çocuğu olur mu?

Açık omurga hastalığı olan Spina Bifida son bir yılda anne karnında yapılan başarılı müdahalelerle bu hastalıkta doğan bebeklere umut oluyor. Spina Bifida (açık omurga hastalığı) ülkemizde yaklaşık binde 2-3 canlı doğum sıklığında görülen bir durum.

Nöral tüp ne zaman kapanır?

Normalde nöral tüpün kapanması aynı anda beş değişik yerde (Tablo 1), hem baş hem de kuyruk yönüne doğru düzensiz olarak gerçekleşmektedir. Tüpün baş bölgesindeki açıklık fertilizasyonun 25. gününde, kuyruk ucundaki açıklık ise 27. günde kapanmaktadır.

Şant ne zaman çıkarılır?

Beyin içindeki basıncın azaltılmasında ve beyin omurilik sıvısındaki anormal akışı normale döndürmek için şant ameliyatı yapılıyor. Hidrosefali hastalığında belli bir risk grubundan bahsetmek mümkün değil çünkü çok küçük yaştaki çocuklarda görülebileceği gibi yetişkinlerde de bu sorun meydana gelebiliyor.