Modem ara yüzü nedir?

İçindekiler:

  1. Modem ara yüzü nedir?
  2. Modeme nasıl bağlanırım?
  3. Modemin kullanıcı adını nasıl öğrenebilirim?
  4. Tp-Link Access Point arayüzüne nasıl girilir?
  5. Firmware güncellemesi ne demek?

Modem ara yüzü nedir?

Modem arayüzü, modemin kurulumunun ve gerekli ayarlamalarının yapıldığı ve bağlantıların kişiselleştirildiği alandır. Bu alanda işlem yapabilmek için IP adresi, kullanıcı ismi ile şifre gerekse de farklı modemlerin marka ve modellerine göre bu bilgiler değişiklik gösterebilir.

Modeme nasıl bağlanırım?

Modem arayüzüne girmek için;
  1. Adım: İnternet tarayıcınızı açın.
  2. Adım: Arama kısmına 192.168.1.1 yazın (bu adres modemden modeme değişiklik gösterebilir)
  3. 3. Adım: Modemin IP'sine girdiğinizde sizi kullanıcı adı ve şifre ekran karışılayacak.
BE

Modemin kullanıcı adını nasıl öğrenebilirim?

İnternet kullanıcı adı ve şifrenizi öğrenmek için 6606'ya SIFRE yazarak boşluk bıraktıktan sonra mesaja hizmet numaranızı ekleyerek gönderebilir, internet kullanıcı bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

Tp-Link Access Point arayüzüne nasıl girilir?

web/internet sayfası açın. HTTP:// ile başlayan adres çubuğunda yazılanları tamamen silin ve buraya AP cihazınızın IP adresini yazın (192.168.1.254) ve Enter basın. Cihazın kullanıcı adı ve parola penceresi açılacaktır. Kullanıcı adı admin ve parolayada admin yazarak cihazın arayüzüne giriş yapabilirsiniz.

Firmware güncellemesi ne demek?

Firmware (FW) güncellemeleri yayınlanabilmekte. Bu güncellemeler, cihaz için güvenlik güncellemeleri, daha fazla özellik veya daha fazla donanım desteği içeriyor olabilir. Örneğin, BIOS güncelleme işlemi yaptığımız zaman, anakartımıza daha fazla işlemci desteği gibi özellikler eklenebilmekte.