Yetişkinlerde sarılık tedavisi nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Yetişkinlerde sarılık tedavisi nasıl olur?
  2. Sarılık neyle geçer?
  3. Sarılık tedavisi ne kadar sürer?
  4. Hepatit B ne yemeli ne yememeli?
  5. Yüzde sarılık neden olur?
  6. Sarılık bebeğe ne zarar verir?

Yetişkinlerde sarılık tedavisi nasıl olur?

Anemiye bağlı sarılık, demir takviyeleri alarak veya daha fazla demir açısından zengin gıdalar yiyerek kandaki demir miktarını artırarak tedavi edilebilir. Demir takviyeleri reçetesiz olarak temin edilebilir. Hepatite bağlı sarılık, antiviral veya steroid ilaçların kullanılmasını gerektirir.

Sarılık neyle geçer?

Yenidoğan sarılığı, genellikle iki ya da üç hafta içinde kendiliğinden düzelir. Ancak bu dönemde doktor takibinin yapılması çok önemlidir. Eğer bebeğin bilirubin seviyesi yüksek ise “fototerapi” denilen özel dalga boyunda ışık yayan lambalar altında ışık tedavisine tabi tutulur.

Sarılık tedavisi ne kadar sürer?

Yenidoğan sarılığı, genellikle iki hafta içinde kendiliğinden düzeliyor. Fakat bu dönemde doktor tarafından uygun şekilde takibi önem taşıyor. Eğer bilirubin seviyesi yüksek ise bebek “fototerapi” denilen özel dalga boyunda ışık yayan lambalar altında ışık tedavisine tabi tutuluyor.

Hepatit B ne yemeli ne yememeli?

YASAKLAR
  • Katı yağlar (Tereyağı, margarin).
  • Yağda kızarmış et, hamur ve sebzeler, kavurmalar.
  • Yağlı et, süt, peynir.
  • Sucuk, salam, sosis, vb.
  • Fazla miktarda hamur işi yiyecekler ve tatlılar.
  • Yağlı yiyecekler (Kaymak, krema, mayonez, tahin, tahin helvası, vb.)
  • Önerilen miktarlardan fazla et, süt, yumurta.

Yüzde sarılık neden olur?

Sarılık: Gerek mikropların neden olduğu, gerekse çeşitli nedenlerle karaciğer ve safra kesesinden safra akışının engellendiği hastalıklarda; cilt sarı bir renk alırabilir. Bunun nedeni vücutta kanda artan bilirubin maddesidir.

Sarılık bebeğe ne zarar verir?

Yeni doğan bebeklerin büyük çoğunluğunda çeşitli nedenlere bağlı olarak sarılık görülebiliyor. Erken doğan bebekler için ise bu risk katlanarak artıyor. Yenidoğan sarılığı zamanında ve doğru tedavi edilmediği takdirde, beyin hasarı ile birlikte zihinsel gelişim geriliğine yol açabiliyor.