Terlemeye Ne Yapmalı?

İçindekiler:

  1. Terlemeye Ne Yapmalı?
  2. Terleme tedavisi nasıl yapılır?
  3. Aşırı terleme nedir neden olur?
  4. Stresten aşırı terleme olur mu?
  5. Soğuk havada terleme neden olur?

Terlemeye Ne Yapmalı?

Terlemeye Karşı Alınabilecek Önlemler
  1. Soğuk su içmek vücut ısısını dengeler ve aşırı terlemeyi engeller. ...
  2. Alkol ve sigarayı azaltın veya bırakın. ...
  3. Kahve ve kola gibi kafein içeren içecekleri az tüketin. ...
  4. Parfüm veya deodorant sıkmadan önce vücudunuzun kuru olmasına dikkat edin. ...
  5. Sentetik kumaşlar giymemeye dikkat edin.
Daha fazla öğe...•BE

Terleme tedavisi nasıl yapılır?

Aşırı terleme tedavisi ise botoks enjeksiyonları uygulanarak bu durumun ortadan kaldırılmasına denir. Botoks yani Botulinum toksini, sinir uçlarından ter bezlerini uyaran madde salınmasını engeller ve böylece terlemeyi durdurur. Aşırı terleme tedavisinde botoks uygulaması 20 yıldan uzun zamandır kullanılmaktadır.

Aşırı terleme nedir neden olur?

Aslında aşırı terleme hastalığı primer bölgesel hiperhidrozis denilen durumdur. Sekonder hiperhidrozis (aşırı terleme) ise başka hastalıklara bağlı yaşanan terlemedir. Bunlara örnek olarak diyabet (hipoglisemi), tiroid (hipertiroidi), obezite, alkolizm, menopoz, solunum ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar sayılabilir.

Stresten aşırı terleme olur mu?

Stres yaşadığımızda daha büyük olan apokrin bezleri özellikle koltukaltı ve kasıklarında ter salgılar. Stresli durumlar da kalp atış hızının artmasına neden olur ve hormonların ve adrenalinin salgılanmasını tetikler. Bu da ekrin bezlerimizin ek salgılamasına neden olur.

Soğuk havada terleme neden olur?

Soğuk terleme soğuk, ısı veya hararetten kaynaklanmaz. Diaphoresis olarak da bilinen soğuk terleme, aslında vücudumuzun bizi tehlikeli durumlardan korumak için sahip olduğu "savaş veya kaç" tepkisinden kaynaklanır. Bu vücutlarımız korku, ağrı, şok, nefes darlığı veya düşük kan şekerine tepki verdiğinde tetiklenir.