Istirahat raporumu nereden görebilirim?

İçindekiler:

  1. Istirahat raporumu nereden görebilirim?
  2. E devlet rapor sorgulama nasıl yapılır?
  3. Iş göremezlik raporu nasıl bildirilir?
  4. Engelli raporumu nereden öğrenebilirim?
  5. Rapor parası sorgulama nasıl yapılır?
  6. Iş göremezlik raporu kaç gün içinde bildirilir?

Istirahat raporumu nereden görebilirim?

Online olarak da gerçekleştirilebilen SGK istirahat raporu (parası) sorgulama işlemleri için e-Devlet sistemi aktif olarak kullanılabilmektedir. E-Devlet sisteminde yapılan sorgulama sonucunda rapor ayrıntıları ve ödeme bilgilerine ulaşmak mümkündür.

E devlet rapor sorgulama nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliği ile E Devlet Kapısı üzerinden de alacağınız rapor parası ile ilgili güncel bilgileri görüntüleyebilirsiniz. E Devlet'e giriş yaptıktan sonra "4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme" sekmesine tıklayarak sisteme kayıtlı işgöremezlik ödeme bilginizi görüntüleyebilirsiniz.

Iş göremezlik raporu nasıl bildirilir?

- Hastaneler özel sektör çalışanları için verdikleri istirahat raporlarını her zaman yazılı olarak vermemektedirler. Bunun yerine hastane, elektronik rapor girişi yaparak raporun işverenin E-Bildirge sisteminde belirlediği e-posta adresine gönderimini gerçekleştirmektedirler.

Engelli raporumu nereden öğrenebilirim?

Engelli raporunu sorgulamak isteyenler, bu işlemi E-devlet sistemi üzerinden yada e-sgk sisteminden kolaylıkla yapabilirler. E-devlet üzerinden yapılacak sorgulama işleminde, e-devlet şifresine ve T.C. kimlik numarasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Rapor parası sorgulama nasıl yapılır?

kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi yazmanız gerekmektedir. T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi eksiksiz ve doğru bir şekilde ilgili alanlara yazdıktan sonra “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Tıkladıktan sonra SGK rapor parası sorgulama işleminizi gerçekleştirmiş olacaksınız.

Iş göremezlik raporu kaç gün içinde bildirilir?

Tebliğ ile raporlu sigortalının çalışmadığına dair bildirimin 10 güne kadar olan istirahatlerde, istirahatin bittiği günü takip eden 5 iş günü içinde, 10 günden fazla olan istirahatlerde de 10 günlük sürelerin bitimini takip eden 5 iş günü içinde internet üzerinden yapılması zorunluluğu getirilmiştir.