Modül ne demek eğitim?

İçindekiler:

  1. Modül ne demek eğitim?
  2. Modüler programlama nedir?
  3. Modül kavramı nedir?
  4. Modül ne demek TDK?
  5. Sistem Modülü ne demek?
  6. Modüler ne demek wikipedia?
  7. Modüler sistem ne demektir?
  8. Modül Yapısı nedir?
  9. Müzikte modül nedir?
  10. Moduler ne demek tıp?
  11. Modüler tasarım ne demek?
  12. Işlem modüler aritmetik nedir?
  13. Modül ev ne demek?

Modül ne demek eğitim?

Modül, parça daha doğrusu makinanın parçası anlamındadır. Modüler Eğitim, eğitilen kişiyi makinenin uyumlu her hangi parçasından biri haline getirir. Ne kadar makine ve makinenin ne kadar parçası varsa o kadar ders vardır. Öğrenci hangi makinenin parçası olacağını kendisi seçer.

Modüler programlama nedir?

Bilgisayar biliminde, modüler programlama ya da birimsel programlama, bir yazılımı diğer elemanlardan bağımsız çalışabilen modüller kullanarak tasarlama yaklaşımıdır. Bir programda modülerlik programın rastgele seçilen iki parçası arasındaki etkileşimin belirlenmiş arabirimler vasıtası ile gerçekleştirilmesi ile artar.

Modül kavramı nedir?

Soyut cebirde, bir halka üzerindeki modül kavramı, alandaki vektör uzayının genelleştirilmiş gösterimidir. Halkanın ögeleri ile modülün ögeleri arasında tanımlanan çarpım, hem parametreler hem de uygun halka çarpımında dağılımsaldır. ...

Modül ne demek TDK?

Bir uzay taşıtının yapısı içerisinde var olan ve kendi başına hareket edebilmekte olan bağımsız bölüm. Parça anlamına gelir. Bir yapının farklı kısımları arasındaki orantıyı kurmak için kullanılmakta olan ölçü birimi.

Sistem Modülü ne demek?

Parçaların bütünü oluşturduğu sistem diyebiliriz kısaca. Günümüzde popülermesini sebebi modüler eğitim - öğretim sisteminin gelmesinden kaynaklıdır. Geleneksel öğretimde geniş kapsamlı kitapların içeriği; konu, ünite ve ders olarak düzenlenirken modüler yaklaşımda ise içerik modüllerle bölünmektedir.

Modüler ne demek wikipedia?

Genel anlamıyla, modülerlik ya da birimsellik bir sistemin bileşenlerinin parçalara ayrılabilip, farklı bir amaç için yeniden birleştirilebilme derecesini ifade eder. ... Bu nüanslara karşın, modüler sistemler konusunda benzer yaklaşımlar ortaya çıkar.

Modüler sistem ne demektir?

Modüler sistemde işte parçalı sistemdir. ... Parçaların bütünü oluşturduğu sistem diyebiliriz kısaca. Günümüzde popülermesini sebebi modüler eğitim - öğretim sisteminin gelmesinden kaynaklıdır.

Modül Yapısı nedir?

Modüler yapı, birimlerden oluşan ya da bir diğer deyişle parçalardan oluşan düzene deniyor. Buradan da anlaşılacağı gibi, modüler yapılar, birimlerin isteğe göre düzenlenmesi sonucu elde edilen düzenli yapıya deniyor.

Müzikte modül nedir?

Modüle kelimesi Türkçe'de "1. müzikte ses perdesini değiştirmek, 2. bir elektromanyetik sinyali dalgalandırmak" anlamına gelir. Fransızca moduler "1. müzikte ses perdesini değiştirmek, 2. bir elektromanyetik sinyali dalgalandırmak" fiilinden alıntıdır. ... Bu sözcük Latince modulus "müzikte ölçü" sözcüğünden türetilmiştir.

Moduler ne demek tıp?

Nodül tabir olarak, normal olmayan doku büyümesi demek. Normal olmayan büyüme deyince aklınıza hemen kanser gelmesin. Aslında cildimizdeki benlerde anormal doku büyümesi. Aynı şekilde tiroid bozuklukları olan kişilerde, nodüller sık görülüyor veya memede olan anormal doku büyümeleri de nodül olarak tabir ediliyor.

Modüler tasarım ne demek?

Modüler tasarım, herhangi bir ürün ya da mekan tasarımının kişiye özel olarak yenilenebilmesi ve sürekli olarak güncellenebilmesi anlamına gelir.

Işlem modüler aritmetik nedir?

Modüler aritmetik, tamsayılarda kullanılan bir hesap yöntemidir. Saatin her on iki saatte bir yinelenmesi gibi modül denen belli bir değere gelindiğinde yeniden sıfıra dönülmesiyle olur. Birçok eski kültürde insanlar modüler aritmetikte söz etmişlerdir. Çinlilerin kalan teoremi buna örnek verilebilir.

Modül ev ne demek?

Peki modüler ev tam olarak ne demek? Modüler yapılar parçalardan oluşurlar, belirli parçaların fabrikalarda üretilmesi ve kullanıcının istekleri doğrultusunda birleştirilip farklı mimarilerde evlerin oluşturulmasıyla meydana getirilen evlere modüler ev diyoruz. Başka bir deyişle, prefabrik evler de modüler evlerdir.