Muhammed Refik kimdir?

İçindekiler:

  1. Muhammed Refik kimdir?
  2. Dünyada kaç tane cami var?
  3. Yeni Zelanda cami saldırısı hangi cami?
  4. Rusyada cami var mı?
  5. Camide katliamı kim yaptı?
  6. Yeni Zelanda saldırısını kim yaptı?

Muhammed Refik kimdir?

Muhammed Refik Tarar (Urduca: محمد رفیق تارڑ; d. ), Pakistanlı siyasetçi. Pakistan 9. cumhurbaşkanı. 1929 yılında İngiliz Hindistan'ındaki Gucranvala kentinde doğdu. Gucranvala İslam Koleji'nden mezun olduktan sonra 1955 yılında Lahor Hukuk Okulu'ndan hukuk diploması aldı.

Dünyada kaç tane cami var?

Hesaplamalara göre 2019 yılında dünyadaki cami sayısı 3.843.671'e ulaşacaktır. 2014 yılı dünya cami sayısına göre cami başına 500 kişi düşmektedir. Cami sayılarının ülkelere göre dağılımlarına bakıldığında 2014 yılınca en fazla cami olan ülke 818.634 cami ile Endonezya'dır (tüm camilerin % 22,7'si).

Yeni Zelanda cami saldırısı hangi cami?

İlk olarak Al Noor Camii'ne giden saldırgan burada Cuma namazına katılan cemaatin üzerine ateş açmış, sonra arabayla 5 kilometre mesafedeki Linwood Camii'ne giderek daha çok insanı öldürmüştü.

Rusyada cami var mı?

Moskova Ulu Cami ya da Moskova Merkez Cami (Rusça: Московская Соборная Мечеть, Tatarca: Мәскәү җәмигъ мәчете), Yapımı 1894-1904 rekonstrüksiyonu da 2011-2015'te yapılan Moskova'nın en büyük cami. Moskova Prospek Mira, Vypolzov ara sokağında bulunan Moskova'nın en büyük ve en ünlü cami.

Camide katliamı kim yaptı?

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine, 'da, Brenton Tarrant adlı terörist tarafından cuma namazında otomatik silahlarla saldırı düzenlenmişti. Terörist Tarrant, 51 kişinin öldüğü, 49 kişinin yaralandığı saldırı nedeniyle ağustos ayında ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yeni Zelanda saldırısını kim yaptı?

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi şehit eden, 49 kişiyi de yaralayan terörist Brenton Tarrant, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.