Çocuklarda diyabet nasıl ortaya çıkar?

İçindekiler:

  1. Çocuklarda diyabet nasıl ortaya çıkar?
  2. Bebeklerde şeker hastalığı görülür mü?
  3. Bebeklerde şeker neden yükselir?
  4. Bebeklerde tip 1 diyabet neden olur?
  5. Tip 2 diyabet hangi yaşlarda görülür?

Çocuklarda diyabet nasıl ortaya çıkar?

Önceden daha çok ileri yaşlarda rastladığımız şeker hastalığı çocuklarda da görülmeye başlanmıştır. Bunun ana nedeni çocukların bebeklikten itibaren yanlış şekilde beslenmesidir. Çocuklarda şeker hastalığı belirtileri insülin hormonunun çalışma mekanizmasında bozulma meydana geldiğinde ortaya çıkar.

Bebeklerde şeker hastalığı görülür mü?

Tip 1 diyabet en sık 5-15 yaş grubunda görülse de 1 yaşın altındaki bebeklerde bile ortaya çıkabiliyor. Güzel haber ise sinsi ilerleyen tip 2 diyabetin aksine erken dönem belirtiler vermesi.

Bebeklerde şeker neden yükselir?

Genellikle de insülin ve pankreas yetersizliğine doğru evrilmektedir. Çocuklarda görülen şeker genellikle travmalar sonrasında, viral hastalıkların sonrasında, aşılama sonrasında ve bazı ilaçların kullanımlarından sonra meydana gelmektedir.

Bebeklerde tip 1 diyabet neden olur?

Çocuklarda Tip-1 diyabet insülin yetersizliği sonucu ortaya çıkar ve kan şekerinde yükselme ile seyreder. İnsülin vücudumuzda pankreas bezinden salgılanır. Kan şekerinin vücut hücreleri tarafından kullanılmasını sağlar.

Tip 2 diyabet hangi yaşlarda görülür?

Tip 2 diyabet, tüm diyabet vakalarının yüzde 90 ile 95'ini oluşturur ve genellikle 40 yaşından sonra başlar; bu nedenle eskiden “erişkin yaşta başlayan diyabet” adıyla anılırdı. Ancak, tip 1 diyabette olduğu gibi, t,p 2 diyabet de herhangi bir yaşta ortaya çıkabilir ve bugün çocuklarda da görülebilmektedir.