Memede kistik lezyonlar ne demek?

İçindekiler:

  1. Memede kistik lezyonlar ne demek?
  2. Lezyonlar tehlikeli midir?
  3. Memede hipoekoik alan ne demek?
  4. Solid kitle tehlikeli midir?

Memede kistik lezyonlar ne demek?

Meme kistleri içleri sıvı ile dolu, genellikle iyi huylu oluşumlardır. Tek veya her iki memede bir veya birden fazla sayıda olabilirler. Çoğunlukla süt kanallarından gelişen meme kistleri menopozdan önceki 35-50 yaş arası kadınlarda daha sık görülür.

Lezyonlar tehlikeli midir?

Özellikle dokularda meydana gelen bozukluklar ile beraber işlevsellik önemli oranda getirilebilir. Bu durum lezyonun kötü huylu ya da iyi huylu olup olmadığı konusunda bilgi verir. Özellikle fiziksel açıdan meydana getirebileceği bazı etkiler ile beraber, lezyon tehlikeli olabilir.

Memede hipoekoik alan ne demek?

Eğer bir lezyon çevre dokuya göre daha daha az yansımaya yol açıyorsa, yani daha koyu görünüyorsa buna hipoekoik denir. Bu tür lezyonlar solid lezyonlardır. Yani içi sıvıyla değil, hücreler ve destek dokularla doludur. Memedeki bir çok iyi huylu lezyon ile kötü huylu lezyonlar genellikle hipoekoik olarak görülürler.

Solid kitle tehlikeli midir?

Solid tümörler iyi veya kötü huylu olabilir: İyi huylu (benign) solid tümörler kanser değildir! Bunlar yavaş büyür, yayılımları sınırlıdır ve genellikle bir kapsülle çevrili olduklarından komşu dokularla doğrudan bağlantıda değildirler. Solid tümörler kardeş tümör (metastaz) oluşturmazlar.