Hamilelikte düşük riski nasil anlasilir?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte düşük riski nasil anlasilir?
  2. Kimlerde düşük tehlikesi vardır?
  3. Gebelikte düşük riski için ne yapılmalı?
  4. Gebelikte düşük riski kaçıncı haftaya kadar devam eder?

Hamilelikte düşük riski nasil anlasilir?

Regl kanamasından ayrı olarak kahverengiye dönük veya parlak kırmızımsı bir kanama varsa ve buna karın ağrısı da eşlik ediyorsa düşük riski yaşıyor olabilirsiniz. Ağrınız ya da kanamanız yoksa ama vajinadan su geliyorsa bu durum düşük tehlikesinin habercisi olabilir. Sırt ve bel ağrıları da düşük belirtisi olabilir.

Kimlerde düşük tehlikesi vardır?

Düşüklerin çoğu gebeliğin başında görülür. Tüm düşüklerin yarıdan fazlası gebeliğin 9. haftasından önce görülür. 9-10 haftalıkken % 22 si, 11-12 haftalarda da  i görülür. Yani tüm düşüklerin …i 13. haftadan önce erken düşük olarak gerçekleşmektedir.

Gebelikte düşük riski için ne yapılmalı?

Düşük tehlikesi durumunda en çok başvurulan tedavi yöntemi ilaç kullanımıdır. Nedeni tam olarak bilinemeyen düşük risklerinde ağızdan, vajinadan ya da iğne ile verilen ilaç takviyesi yapılır. Kanama durdurulsa bile hamileliğin 12 ile16. haftasına kadar tedaviye devam edilir.

Gebelikte düşük riski kaçıncı haftaya kadar devam eder?

Düşüklerin yüzde 80'inden fazlası ilk 13 haftada meydana gelir. Risk ilk 8 haftada en yüksek değerdedir. Gebelikte 8. haftayı geçtikten sonra düşük şansı giderek azalmaktadır” dedi. Düşüğün en önemli belirtisinin kanama olduğunu söyleyen Dr.