Türkiyede kaç tane havaalanı var 2020?

İçindekiler:

  1. Türkiyede kaç tane havaalanı var 2020?
  2. Türkiyede kaç havalimanı var 2019?
  3. Dünyada kaç havaalanı var?
  4. Türkiye'de kaç tane sivil hava limanı var?
  5. Muğla'ya en yakın havaalanı hangisi?
  6. Muğla'ya en yakın havaalanı neresi?
  7. Dünyanın en büyük hava alanı hangi ülkede?

Türkiyede kaç tane havaalanı var 2020?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün (DHMİ-Havalimanları) sitesinde yer alan bilgilere göre Türkiye'de toplam 54 havalimanı bulunuyor. Bunlardan 37'sinde uluslararası uçuş gerçekleşirken arasından bulunan 13 havalimanı aynı zamanda askerî amaçla da kullanılıyor.

Türkiyede kaç havalimanı var 2019?

Türkiye'deki havalimanları listesi, Türkiye'de bulunan ve inşası devam eden havalimanlarını içerir. Ülkede faaliyette olan 58 sivil havalimanından 37'sinde uluslararası uçuşlar gerçekleştirilmektedir.

Dünyada kaç havaalanı var?

Ülkelere göre havaalanı sayısı sıralaması
RankÜlke/BölgeHavaalanları
Tüm Dünya49.024
1ABD22.098
2Brezilya4.105
3Meksika1.724
57 satır daha

Türkiye'de kaç tane sivil hava limanı var?

Türkiye'de toplam 53 sivil hava alanı bulunmaktadır. Ordu, Hakkari ve Giresun şehirlerine yapılmakta olan hava limanları ile birlikte, yakında hava alanı sayısı 56'ya yükselecek. Türkiye'de askeri amaçlarla kullanılan 18 hava limanı bulunmaktadır.

Muğla'ya en yakın havaalanı hangisi?

Bodrum'a gitmek veya Bodrum'dan farklı şehirlere seyahat etmek için uçak kullanmayı tercih edebilirsiniz. Hatta Muğla'nın pek çok ilçesine Milas Bodrum Havalimanı üzerinden gidebilirsiniz.

Muğla'ya en yakın havaalanı neresi?

Muğla'da ulaşım için seyahat etmek istediğiniz yere yakınlığına göre Bodrum veya Dalaman Havalimanı'nı tercih edebilirsiniz.

Dünyanın en büyük hava alanı hangi ülkede?

Suudi Arabistan'ın Dammam kentinde bulunan Kral Fahd Uluslararası Havalimanı (DMM), 776 kilometrekare ile dünyanın en büyük havalimanıdır.