Ayak bilek kemiği ağrısı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Ayak bilek kemiği ağrısı nasıl geçer?
  2. Çok ayakta durmaktan ayak ağrısı nasıl geçer?
  3. Ayak bilekte şişlik neden olur?
  4. Ayak yorgunluğu için ne yapılmalı?

Ayak bilek kemiği ağrısı nasıl geçer?

Ayak bileği ağrısı, genellikle ayak bırakılmasından ve yanlış bir hareket sonucunda ortaya çıkar. Ayak bileğindeki ağrıları geçirmek için bölgeye buz uygulaması yapılmalı ve bacak yeteri kadar dinlendirilmelidir. Gerekli görülen durumlarda sargı bezi ile incinen bölge sarılır ve ağrı kesici tavsiye edilir.

Çok ayakta durmaktan ayak ağrısı nasıl geçer?

Özellikle uzu süre ayakta kalan kişiler eve geldikleri zaman ayaklarını ılık suda bekletebilirler. Bu suyun içerisine bir miktar da tuz atılmalıdır. Ayaklar tuzlu suda 10 dakika bekletilir. Bu sayede ayakların ağrıları azalır ve kolay bir şekilde ödem atılır.

Ayak bilekte şişlik neden olur?

Ayak ve ayak bileklerinde şişme; zorlanma, yaralanma, uzun süre ayakta çalışma, geçirilen bir ameliyat veya hamilelikten kaynaklanabilir. Normalde, geçici bir durumdur ve endişelenecek bir şey değildir. Ancak, rahatsız edici bir durum olduğundan şişliği azaltmak için önlem alınması gerekir.

Ayak yorgunluğu için ne yapılmalı?

Rahat bir yere oturarak, ayaklarınız sıcak su dolu bir kabın içine sokun. Burada dinlendiğinizi ve ağrılarınızın hafiflediğini hissedeceksiniz. Ayak ağrılarına karşı ayaklarınızla birlikte bacaklarınıza ve baldırlarınıza nemlendirici bir losyonla masaj yapabilirsiniz.