Indigo jean nedir?

İçindekiler:

  1. Indigo jean nedir?
  2. Indigo giyim ne demek?
  3. Indigo kumaş ne demek?
  4. Indigo kelimesinin anlamı nedir?
  5. Indigo rengi hangisi oluyor?
  6. Triko kumaş ne demek?

Indigo jean nedir?

İndigo öncelikli olarak, mavi denim pantolonlar için kot kumaş üretimindeki pamuk ipliği için kullanılan bir boyadır. Ortalama olarak, bir çift mavi denim 3-12 g indigo boyası gerektirir. Yün ve ipliğin boyanmasında küçük miktarlarda kullanılır.

Indigo giyim ne demek?

Dokuma kumaşlardaki çözgü ve de atkı iplik gruplarından çözgü olan grubun indigo yani sentetik boyalar ile boyanması ve atkı denen iplik gruplarının beyaz renkte bırakılması ile üretilmektedir.

Indigo kumaş ne demek?

İndigo boya, kendine özgü mavi renkte olan organik bileşiktir. ... İndigo, özellikle mavi denim pantolonlar için kot kumaş üretimindeki pamuk ipliği için kullanılan bir boyadır. Kot pantolonların boyandığı özel mavi renk indigodur.

Indigo kelimesinin anlamı nedir?

İndigo'nun kelime anlamı ise 'çivit mavisi'. Kendine özgü davranışları olan İndigo çocuklarla başa çıkmak, onlarda uyum ve dengeyi sağlamak için anne ve babaların hayata bakışlarını ve davranış biçimlerini değiştirmeleri gerekiyor.

Indigo rengi hangisi oluyor?

Onaltılı renk kodu ile indigo / Çivit rengi renk #4b0082, mavi-mor'ın orta koyu bir tonudur. RGB renk modellemesinde #4b0082; 29.41% kırmızı, 0% yeşil ve 50.98% maviden oluşur.

Triko kumaş ne demek?

Triko kumaşlar, yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Triko, düz örme makinelerinde üretilen, atkılı örme sistemli kumaşlara denir. Başta yün ve pamuk ipliği olmak üzere çeşitli ipliklerle düz örgü makinesinde üretilir. ... Triko kumaşlar, düz örme kumaşlar olarak da ifade edilir.