Epilepsi ameliyatı nasıl yapılıyor?

İçindekiler:

  1. Epilepsi ameliyatı nasıl yapılıyor?
  2. Epilepsi ameliyat ile geçer mi?
  3. Epilepsi ameliyatı kimlere yapılır?
  4. Epilepsi korkulacak bir hastalık mı?
  5. Epilepsi geçici bir hastalık mı?

Epilepsi ameliyatı nasıl yapılıyor?

Epilepsi ameliyatı nasıl yapılır? En sık yapılan beyin ameliyatının Rezektif Beyin Cerrahisi olduğunu belirten Doç. Dr. Akın Akakın, hastanın anestezi ile uyutulup soru işareti şeklinde bir kesi yapıldıktan sonra beynin bir kısmına müdahale edilebildiğini söyledi.

Epilepsi ameliyat ile geçer mi?

Nöbetleri nedeniyle hastalara zor zamanlar yaşatan epilepsi (sara) tedavisinde, cerrahi hayat kurtarıyor. Her yaşta ortaya çıkabilen epilepsi hastalığından ameliyat olarak kurtulanların sayısı her geçen gün artıyor.

Epilepsi ameliyatı kimlere yapılır?

Hasta çok sık atak geçiriyorsa, bu ataklar hastanın yaşam kalitesini bozuyorsa, dışarı bile çıkamayacak hale geldiyse epilepsi cerrahisi akılda bulunulmalıdır. Yapılacak tetkiklerde deşarjın merkezi bulunursa hastaya cerrahi uygulanabilir.

Epilepsi korkulacak bir hastalık mı?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadrettin Pençe, “Epilepsi korkulacak bir hastalık değildir. Tarihe yön veren Sokrates, Napolyon Bonaparte, Alfred Nobel, FyodorDostoyevskygibi önemli isimler de epilepsi hastasıydı” dedi.

Epilepsi geçici bir hastalık mı?

Beyindeki anormal elektriksel boşalımlar sonucu meydana gelen bilinç değişikliği, bayılma, kısa süreli dalma, boş bakma, yüzde, kollarda veya bacaklarda kasılma, dişlerde kilitlenme, gözlerde kayma, ağızda köpürme ve idrar kaçırma gibi bulguların eşlik ettiği geçici bir durumdur.