Statik IPM ne?

İçindekiler:

  1. Statik IPM ne?
  2. Statik IP adresim nedir?
  3. Bir IP adresi ile neler yapılabilir?
  4. Statik IP faydası nedir?
  5. Statik IP kaç TL?

Statik IPM ne?

Statik IP adresi; hiçbir zaman değişmeyen, kalıcı bir IP adresidir. Dinamik IP adresi ise bir cihaza, internete her bağlanışında yeniden tanımlanan yani geçici bir IP adresidir. Statik IP adresleri bilgisayara, bir admin tarafından manuel olarak atanır.

Statik IP adresim nedir?

Statik IP Nedir? “Sabit IP adresi” olarak da isimlendirilen statik IP; internet servis sağlayıcı firma tarafından size atanan özel IP adresidir. İnternet bağlantınızı kesip, yeniden bağlandığınızda değişmez. Genelde voip santralleri kurulurken ya da web erişimine açık lokal bir sunucu kurulumunda ihtiyaç duyulur.

Bir IP adresi ile neler yapılabilir?

IP adresiyle neler yapılır?
  1. Birisi gerçek hayattaki konumunuzu öğrenip mahremiyetinize müdahale edebilir.
  2. Birisi cihazınızı hacklemek için IP adresinizi kullanabilir.
  3. Birisi IP adresinizi ele geçirmek için kimliğinizi taklit edebilir.
  4. İşverenler yaptıklarınızı takip edebilir.
Daha fazla öğe...

Statik IP faydası nedir?

– Daha güvenilir iletişim: Statik IP adresleri, telekonferans veya diğer sesli ve görüntülü iletişimler için İnternet Üzerinden Ses Protokolünü (VoIP) kullanmayı kolaylaştırır. – Daha güvenilir coğrafi konum hizmetleri: Statik bir IP adresiyle, hizmetler IP adresini fiziksel konumuyla eşleştirebilir.

Statik IP kaç TL?

Bu ve benzeri uygulamalar için atanacak Statik IP kullanımlarında güvenlik tedbirlerinin maksimum seviyede alınması gerekmektedir. tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Statik IP hizmetinin fiyatı vergiler dahil aylık 29,90 TL'dir.