Revizyon küretaj materyali nedir?

İçindekiler:

  1. Revizyon küretaj materyali nedir?
  2. Terapötik küretaj nedir neden yapılır?
  3. Full küretaj ne demek?
  4. Full küretaj nedir?
  5. Terapötik küretaj ne kadar sürer?
  6. Probe küretaj sonrası kanama ne kadar sürer?

Revizyon küretaj materyali nedir?

6.Revizyone küretaj (Restküretaj,RC) Spontan fetal düşüklerden sonra içeride kalan bebeğe ait parçanın alınmasıdır. 7. Bumm küretaj Doğum sonrası bebek eşinin(plesanta) bir kısmının ya da bebek eşinin zarlarının içeriden kalma şüphesinde yapılan kürtajdır. Yine büyük metal küret denilen aletlerle yapılır.

Terapötik küretaj nedir neden yapılır?

Eğer anne adayının ciddi bir hastalığı varsa ve gebelik onun için ciddi bir risk oluşturuyorsa veya gebelikte kullanılmaması gereken bir ilacı mutlaka kullanmak zorunda ise gebeliğin sonlandırılması işlemine terapotik küretaj denir. Bu durumda birçok doktorun kararı ile oluşturulan rapor düzenlenir.

Full küretaj ne demek?

Full küretaj: Kavum uteri ve canalis servikalisin orificium externuma kadar mukozasının kazınması işlemidir. Fraksiyone küretaj: Canalis servikalis ve kavum uterinin ayrı ayrı kürete edilmesi. Probe küretaj: kavum uteri mukozasının tam olarak kürete edilmesi.

Full küretaj nedir?

"Full küretaj" denilen rahim içi dokunun tümden temizlenerek alınması ile hem kesin tanı konulur hem de rahim içi doku tamamen temizlendiği için hastanın kanaması durur, böylelikle de tedavi edici özelliği vardır. Basit hiperplazilerde yapılan tek bir full (tam) küretaj ile bile hasta tedavi olabilir.

Terapötik küretaj ne kadar sürer?

Küretaj genel anestezi altında veya lokal anestezi veya spinal anestezi ile gerçekleştirilebilir. İşlem ortalama 15-20 dakika sürer. İşleme başlarken öncelikle rahim ağzı açık değilse rahim ağzının buji denen aletlerle genişletilmesi gerekir.

Probe küretaj sonrası kanama ne kadar sürer?

Genellikle 1 hafta sonra kontrol yapılması uygundur. Küretaj işemlerinden sonra hastada kramp tarzı ağrılar olabilir. Lekelenme şeklinde az miktarda vajinal kanamalar olabilir. Kramp ve kanamalar bir kaç gün içerisinde kendiliğinden geçecektir.