Siyah arı sokması ne olur?

İçindekiler:

  1. Siyah arı sokması ne olur?
  2. Kara arı nedir?
  3. Siyah arı sokmasına ne iyi gelir?
  4. Hangi arı çok bal yapar?
  5. Arı sokması iyi mı?

Siyah arı sokması ne olur?

Şiddetli alerjik reaksiyonlarda; kaşıntı, kızarıklık, kurdeşen, ciltte soğukluk, nefes darlığı, boğazda ve dilde şişme, mide bulantısı, kusma, nabız değişiklikleri, ishal, baş dönmesi, bayılma, bilinç bulanıklığı ve bilinç kaybına sebebiyet verebilir.

Kara arı nedir?

2- Siyah Arı Irkı: Ülkemizde daha çok esmer adı ile bilinen arı türlerinin geneline verilen isimdir. Başta İtalya, Portekiz ve Hollanda olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde yaşarlar. Çoğalma dürtüleri çok gelişmediği için sarı arılara göre çok daha nadir görülürler.

Siyah arı sokmasına ne iyi gelir?

Arı sokmasına ne iyi gelir?
  • Soğan. Doğal bir antibiyotik olan soğan iltihaplı yaralarda da sık sık kullanılan bir yöntem. ...
  • Sarımsak. Tıpkı soğan gibi antiseptik özelliği bulunan sarımsağın zehri alması için dişlerini iyice ezin ve yaraya uygulayın.
  • Karbonat. ...
  • Yoğurt. ...
  • Elma sirkesi. ...
  • Lavanta yağı

Hangi arı çok bal yapar?

Yığılca arısının yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi gördüğünü anlatan Kekeçoğlu, "Yığılca arısı talep edilen bal verimi yüksek bir arıdır. Bir de popülasyon gelişimi çok iyi. Bal mevsimine girerken hızlı bir popülasyon oluyor ve arı, mevsime güçlü giriyor.

Arı sokması iyi mı?

Dr. Sevgi Kolaylı, arı sokmasının felç ve romatizma gibi rahatsızlıklara iyi geldiğini belirterek, "Bir talihsizlik gibi görülen arı sokması, sanıldığı gibi zararlı değil, vücudun savunma mekanizmasını güçlendiren bir olaydır" dedi.